NRK Meny
Normal

Verdens beste julepølse!

Dette er verdens desidert beste julepølse. Den smaker himmelsk og inneholder bare 4000 kalorier pr kg.

Kransekakepølse

Knapt noe har falt bedre i smak så langt under Frafjords Feite Førjulstid. Pølsa er minst like god rå som stekt og bedre kald enn varm. Kiloprisen er lav,  du kan dandere den som du vil og du blir garantert mett!

For ferdig kransekakedeig i pølseform overgår det meste av julegodterier i førjulstida. Den koster ikke mer enn 39 kroner for en halvkilo på nærbutikken og er utrolig praktisk. Du kan bare fjerne emballasjen og dandere den på en tallerken eller kort og godt putte den i lommen og benytte den som småsnacks når sulten eller godtesuget melder seg i løpet av dagen.

Ferdig kransekake er jo et høytids- og festprodukt for de store anledninger, men forferdelig dyrt og upraktisk. Ferdig kransekakedeig ineholder jo egentlig akkurat det samme, men du slipper alt maset med kakeformer, steking og pynting, norske flagg, smelbombonger og dårlige vitser.

Billig

Kransekakepølse dekker kaloribehovet for et par -tre dager minst og er du sulten nok glir den ned på et kvarter, omtrent like fort som ferdigmarsipanen du bruker til å rulle ut marsipanlokk til festkaken. Den er enda billigere i innkjøp, men litt mer klissete og farveløs.

Jeg spiste en marsipanlokkpølse på jobben denne uka etter at LAMU-utvalget hadde spandert gratis riskrem med rød saus i lunsjen. Ikke den aller beste kombinasjonen kanskje, men hver for seg en vinner i førjulstida om du er godtesyk.

Dantert kransekakepølse

Julegodt

Senere på dagen, etter å ha laget juleskinke med tilbehør til mine fire barn og satt til livs noen julebrus og fenalår til kvelds, fikk jeg lyst på julegodterier.

Jeg har allerede begynt å bli litt lei av juleposene med sjokolade og marsipan jeg har lagret i kjelleren og dro derfor på butikken på jakt etter julekvess. Jeg kom hjem med en rull med kransekakedeig og den gled ned. Godt, men mektig....

Pepperkakedeig

Akkurat nå er jeg usedvanlig stappet og mett, men jeg har allerede begynt å glede meg til helgens pepperkakebaking i hjemmet. Er det noe de minste ungene og jeg er skjønt enige om i forbindelse med kakebakingen før jul er det dette:
Kakedeigen er undervurdert og bedre enn julebaksten. Og knapt noe kan måle seg med kald pepperkakedeig.

fortsatt god førjulstid

Ståle Frafjord