NRK Meny
Normal

De lever av å trikse med fotballen

Verdens beste fotball-triksere er i Rogaland for å vise seg fram under Sauda Challenge 2014. Her er noen smaksprøver på det de skal vise fram i helgen.

Verdens beste fotball-triksere i Sauda

I helgen er de beste fotball-trikserne i verden i Sauda for å vise seg fram under Sauda Challenge 2014. Dette er profesjonelle utøvere som lever av triksene sine.

–Det her er så bra som du får det. Hvis du har lyst til å se triksing på høyeste nivå, så er det i Sauda det skjer på lørdag.

Det sier Anders "Azun" Solum, som er en av arrangørene av Sauda Challenge 2014.

Per Bjørk Rosengren

Anders 'Azun' Solum er en av arrangørene av Sauda Challenge 2014.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

– Det er masse hardt arbeid, masse trening. Det er massevis av både tålmodighet og lidenskap. Du må elske det du gjør, og jobbe hardt. Gjør ditt beste, og fokuser på det du gjør hver eneste dag.

Slik beskriver verdensmesteren i fotballtriksing Fayolle Gautier sitt forhold til sporten.

Sauda Challenge er en triksekonkurranse mellom de åtte beste utøverne i verden. Ved siden av norske deltagere, kommer det og triksere fra Italia, Polen og England til Saudahallen denne helgen.

Fayolle Gautier

- Du må elske det du gjør og jobbe hardt, sier verdensmester Fayolle Gautier om fotballtriksing.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

– Vi har prøvd oss litt andre steder, men det ser ut til at de i Sauda er «galne nok» til å gjøre det, på en positiv måte. Vi er veldig fornøyd med å komme til Sauda, sier Solum.