NRK Meny
Normal

Venter flere oppsigelser i Statoil

Det går mot en ny kuttrunde i Statoil. Før sommeren blir det klart hvor mange ingeniørstillinger selskapet vil kutte. I dag ble de tillitsvalgte innkalt til et ekstraordinært møte om innsparingene.

Statoil sitt hovedkvarter på Forus

Nå venter alle på neste kuttrunde, som gjelder teknisk personell.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Oljegiganten Statoil er på slankekur. I løpet av det siste året har 1950 ansatte måttet finne seg noe annet å gjøre.

– Vi har det siste året jobbet målrettet for å redusere kostnader, som et svar på den lønnsomhetsutfordrinegn som inndustrien står ovenfor, sier Knut Rostad, som er informasjonssjef i Statoil.

Et ledd i denne prosessen er å se på bemanningssituasjonen.

Kutter teknisk personell

– Arbeidet foregår for full styrke, og Statoil har ambisjoner om å treffe en besutning før sommeren.

Nå venter alle på neste kuttrunde, som gjelder teknisk personell. Alle Statoils 12000 ingeniører er satt under lupen. Men ingen vil si hvor mange færre ingeniører Statoil har bruk for.

– Vi har allerede blitt færre i statoil, og dette er nok noe som kommer til å fortsette videre, men det er fortidlig å si hva som blir innholdet i dette, sier Rostad.

Ekstraordinært møte

Idag ble fagforeningene innkalt til et ekstraordinært møte for å bli orientert om slankeprosessen. Flere ekspertgrupper har vært i sving for å vurdere hvor innsparingene kan tas. Men tallene kommer ikke på bordet før i juni.

Før det er fagforeningene bedt om ikke å starte noen debatt utad om saken.

– Det er veldig viktig å ha en god dialog med fagforeningene om dette. Medvirkning fra ansatte er avgjørende for oss, både for å lytte til deres innspill og for å ta det inn som en del av beslutningsgrunnlaget, sier Rostad.