NRK Meny
Normal

Ventelister for å få dekodere

Digitale TV-dekodere er utsolgt bare en knapp uke etter at digital-TV åpnet i Rogaland.

Grundig DTR 8720.
Foto: Grundic Nordic No AS

De store elkjedene i hele fylket rapporterer at de er utsolgt eller ikke har fått digitale TV-dekodere å selge til kundene sine. Dermed må folk som ønsker å få inn flere kanalar enn NRK1, NRK2 og TV2 gjennom bakkenettet smøre seg med tålmodighet.

Magne Furre

Magne Furre, varehussjef i Elkjøp Giganten på Forus

Foto: Ingveig Tveranger / NRK

- For øyeblikket er vi utsolgt. Men vi får inn en ny trailer torsdag med 250 dekodere, sier varehussjef Magne Furre i Elkjøp Giganten på Forus utenfor Stavanger.

En leverandør

Mange kunder er oppgitt over situasjonen, og at utstyret ikke er å få tak i etter store lanseringskampanjer. Selgerne av dekoderne tilbyr nå folk å stå på venteliste mens de venter på nye leveranser utover høsten. Grundig Norge er foreløpig den eneste leverandøren av de digitale dekoderne for bakkenettet. Der jobber de på spreng for å levere.

- Vi er tre leverandører som har utviklet det digitale bakkenettet sammen med RiksTV, men det er bare vi som har klart å levere dekodere til september, sier Pål Haugen i Grundig Norge.

Dekoderne blir produsert i Bangkok i Thailand. Der går produksjonen for fullt, og boksene blir sendt med fly til Norge. Det er begrensninger på hvor mange dekodere butikkene får. Selv de største fikk ikke inn flere enn opp mot 200 dekodere hver i forbindelse med oppstarten av bakkenettet. Hvor mange dekodere som nå kommer vil ikke Haugen svare på.

- Vi produserer det vi kan.