NRK Meny
Normal

Vekteren sier ja til varetekt

Vekteren som ga opplysninger til Toska, er siktet for medvirkning til grovt ran. Han godtar varetektsfengsling. Det sier hans advokat Anne Kroken.

Mannen har sagt ja til 14 dagers varetekt med brev-og besøksforbud. Det ble klart etter avhøret av mannen i går.

Vekteren har i avhør innrømmet å ha møtt David Toska ved flere anledninger høsten 2003. 26-åringen mener det er snakk om tre møter, mens Toska i lagmannsretten i går fortalte at det dreide seg om langt flere.

Nye avhør

Politiinspektør Ernst K. Rossebø sier til NRK at vekteren vil bli tatt inn til nye avhør i dag.

- Vi regner med at han vil utdype en del av de opplysningene han ga i går, sier politiinspektør Ernst K. Rossebø. Vekterens advokat Gunnar Øystein Helgevold sier at det ikke var vesentlig informasjon som vekteren ga Toska. Det stemmer dårlig overens med det Toska sa i retten i går.

Følte seg lettet

Rossebø sier ellers at vekteren følte seg lettet da han kunne fortelle om dette til politiet.

- David Toska har bedt meg holde tett om at jeg har møtt ham eller hjulpet ham med informasjon. Men når Toska navnga meg kan jeg også fortelle om møtene mine med Toska.

Vekteren sier at han var fullstendig klar over at Toska drev med kriminell virksomhet, men han kunne ikke ane at det var ran Toska planla.

Fare for bevisforspillelse

Politiet ber nå om at 26-åringen blir varetektsfengslet i to uker med brev-og besøkforbud. Bakgrunnen for dette er bevisforspillelse, sier Rossebø.

- Selv om det er flere år siden vekteren ga disse opplysningene kan det være personer som i dag sitter på informasjon som vi nå kan få ut etter at det er kjent at vekteren er innsidemannen, sier Rossebø.

Tingretten vil avgjøre om de tar politiets begjæring til følge om fengsling av vekteren i morgen.