NRK Meny
Normal

Vekk med eiendomsskatten

Den nye ordføreren i Gjesdal gir innbyggerne skattelette.

Olaug Bollestad
Foto: Åse Karin Hansen / NRK

KrF, Ap, SV og Sp skal samarbeide de neste fire årene i Gjesdal. Olaug Bollestad ble ikke uventet ny ordfører i kommunen etter Karl Edvard Aksnes som nå gir seg. Bollestad fikk mange personlige stemmer i valget.

- Jeg er ydmyke overfor den tilliten, og det viktigste for meg de neste fire årene er å vise at jeg er den tilliten verdig, sier Bollestad.

Sosial profil

Samarbeidspartiene har allerede bestemt at eiendomsskatten i kommunen skal bort fra 2008.

- I KrF har vi tidligere sagt at når kommunen får bedre økonomi, skal vi ta bort eiendomsskatten. Det gjør vi utfra en sosial profil.Vi synes ikke det er rett at folk som omsider klarer å skaffe seg et hus, også skal måtte betale eiendomsskatt. Det er ikke rett at alenemødre skal betale like mye som folk som har råd til hus, båt og hytte, sier Bollestad.

Senterpartiet får varaordføreren. Det blir Svein Kj. Søyland. Høyre var også invitert til å samarbeide med KrF, Sp, Ap og Sv, men ba om mer betenkningstid. Nye forhandlinger med Høyre skjer torsdag.

- Vi ønsker et breiest mulig samarbeid. Jo flere stemmer bak et vedtak, jo bedre er det for kommunen. Men det skal selvsagt være takhøyde selv om det er samarbeid.

De fire partiene har 15 av 25 representanter i kommunestyret.