Veien til Brekko er blitt bredere og bedre

Fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal og Gjesdal-ordfører Frode Fjellsbø åpnet onsdag den utbedrede FV286 til Brekko i Gjesdal.

Nyåpning av vei til Brekko i Gjesdal

FV286 til Brekko i Gjesdal er utbedret, og vil gi bedre fremkommelighet både for fastboende og for dem som bruker friluftsområdet.

Foto: Øystein Otterdal / NRK

– Det er jo blitt en veldig mye finere vei fram til Brekko, som er et flott friluftsområde. For dem som bor rundt her og for dem som er grunneiere, tror jeg det er veldig bra å få orden på det.

Det sa fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal da hun åpnet en utbedret del av fylkesvei 286 til Brekko. Det gjorde hun sammen med Gjesdal-ordfører Frode Fjellsbø.

Solveig Ege Tengesdal

Fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal og Gjesdal-ordfører Frode Fjellsbø åpnet onsdag den utbedrede FV286 til Brekko i Gjesdal.

Foto: Øystein Otterdal / NRK

– Fylket forsøker å gjøre en del mindre veier til kommunale veier. Denne går motsatt vei. Det viser at selv om denne veistubben ikke er så lang, går den til et viktig friluftsområde, ikke bare for Gjesdalbuen, men for befolkningen på hele Nord-Jæren.

Bedre fremkommelighet

Ordføreren tror på mer trafikk på FV286 i fremtiden.

– Bruken av friluftsområdet vil øke nå når veistandarden og fremkommeligheten er blitt bedre, mener Fjellsbø.

Les også: Ski-boom i løypene – på en torsdag

På de største utfartsdagene er det parkert så mange biler at det har vært vanskelig å komme fram langs veien.

– Det jobbes med flere parkeringsplasser, og så blir vintervedlikeholdet lettere å utføre siden det er asfalt hele veien, sier Gjesdal-ordføreren.

Fylkesordføreren trekker fram den nye veien som et godt samarbeidstiltak.

– Det er en del av områdene våre i Rogaland som veldig mange reiser til. Da må en ha med seg bilen, og det betyr mye at det da er orden på det, slik at vi ikke stenger for dem som bor der, og som trenger å komme til og fra på en annen måte, mener Ege Tengesdal.

Første bil gjennom ny og bredere vei til Brekko

May Christine Espeland, som vokste opp i Brekko, var den første som kjørte på FV286 etter nyåpningen.

Foto: Øystein Otterdal / NRK

Autovern og byas-greier

– Jeg skulle opp og besøke mor.

Det sier May Christine Espeland, som vokste opp i Brekko, men som siden har flyttet ut. Hun synes den nye veien er riktig flott.

Les også: Då skiskytinga bloma i Rogaland

– Det er litt uvant med autovern og sånt her oppe. Det er litt sånn byas-aktig, men det er flotte greier. Det har vært en prøvelse å bo her noen dager. Hvis det var mye skitrafikk, kunne vi bare glemme å reise ut, sier hun.