NRK Meny
Normal

Søkkvåt fredag i lavlandet, snøbyger i fjellet

Været blir utrivelig fredag. Skal du kjøre over fjellet på pinseturen, bør du sette vinterdekkene på bilen igjen. Lørdag kan det bli sol, før neste lavtrykk kommer.

Vind og regn

Det blir vått i Rogaland i pinsen. Planlegger du uteaktiviteter, bør du satse på lørdagen.

Foto: Erik Waage / NRK

– Nå er vi inne i den verste regntunge perioden. Det skal fortsette slik som nå i alle fall fram til i ettermiddag. Så går det over til regnbyger. Det kan være at skydekket letter litt opp til kvelden.

Det sier statsmeteorolog Ida Marie Solbrekke til NRK fredag morgen.

Det er ventet store nedbørsmengder på Vestlandet fredag. I OBS-varselet som er sendt ut fra Meteorologisk institutt varsles det om opptil 60 millimeter på 24 timer.

Les også: Grått og vått i pinsehelga

Dessuten blir det vanskelige kjøreforhold over fjellet i Sør-Norge med snø utover kvelden, ifølge et ferskt OBS-varsel fra Meteorologisk institutt.

Laster Twitter-innhold

Fra kvelden er det ventet lokalt vanskelige kjøreforhold på høyfjellsovergangene i de samme tre fylkene, samt på høyfjellsovergangene i Møre og Romsdal, Sør-Trøndelag, Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark, Buskerud, Oppland og Hedmark. Årsaken er fallende temperatur og overgang til snøbyger.

Lørdag blir best

En høytrykksrygg gir bedre værforhold på lørdag.

– Den streifer forbi, sånn at lørdagsværet blir bra for Stavanger-området sin del. Jeg tror at det stort sett blir oppholdsvær. Det er mulig at det kommer et par byger natt til lørdag, men utenom det er det opphold og lange perioder med sol, sier Solbrekke.

Les også. Store kontraster i pinsen

Dessverre blir gleden kortvarig. Allerede på søndag kommer et nytt lavtrykk inn over Rogaland.

– Det blir vått både søndag og mandag. Mandag blir preget av bygene fra lavtrykket på søndag, mener Solbrekke.