Hopp til innhold

Markerer starten på sommeren med motorsykkel og regn

Hvert pr – I år kan vi få oppleve fire årstider på én dag, sier Rune Gjøse fra Jæren MC. Det er nemlig meldt både regn, snø, vind og glimt av sol der løypa til årets vårslepp går.

Vårsleppet 2013

Hver 1. mai dekkes Jæren av motorsykler.

Foto: Magne Kvassheim

1.mai er festdag for motorsykkelentusiastene i Rogaland. Starten på sommeren skal markeres, og flere tusen motorsykler skal kjøre samlet fra Bryne til Stavanger og videre til Egersund.

– Dette er den største markeringen i distriktet for oss med motorsykkel. Selv om vi ikke treffer helt med været i dag så skal dette være starten på sommereventyret for oss, sier Rune Gjøse fra Jæren MC.

For 23. gang skal MC-folket markere starten på sommeren, men denne gangen er ikke værmeldingen like våryr; det er nemlig meldt sterk kuling, regn og snø over 500 meter der årets løype går.

Mange hundre motorsykler kjører til Egersund hver 1. mai.

VIDEO: Vårsleppet når torget i Egersund. Foto: Øystein Ellingsen/NRK.

Gjøse tar likevel ikke værmeldingen særlig tungt:

– Vi er vant med mye vær, og det som er fint med dagens tur er at løypa går både langs sjøen og i fjellet. Er vi heldige får vi oppleve fire årstider på denne turen.

– Dere har ikke vurdert å avlyse når værmeldingen er så dårlig?

– Nei, vi aldri vært inne på tanken, sier Gjøse.

Flere tusen motorsykler

I fjor var det med 1700 motorsykler i vårsleppet, i år satser arrangørene på at minst like mange møter opp til tross for været.

– Alle er velkomne uansett hvilken MC-klubb de tilhører, sier Gjøse.

Avreisen fra Jæren MC sitt klubbhus var klokka 11:00: Motorsykkeltoget kjørte mot Stavanger til enden av motorveien før de snudde og kjørte til Egersund.

– Vi har egne folk som avvikler trafikken, men det er kanskje best for andre trafikanter og ikke kjøre på motorveien akkurat i denne tiden. Motorsyklene holder en fart på 40 til 60 kilometer i timen, forteller Gjøse.

Vårsleppet 2013

Vårsleppet går fra Bryne til Stavanger og så til Egersund.

Foto: Magne Kvassheim