NRK Meny
Normal

50 brannalarmer utløst av lummert vær

Det har vært en hektisk ettermiddag for brannvesenet i Sør-Rogaland – selv uten en eneste brann. Varmen har utløst en bråte av brannalarmer.

brannbil rykker ut; Illustrasjonsfoto

Brannvesenet har rykket ut og sjekket 12 av adressene der brannalarmen ble utløst. Resten av alarmene er avklart per telefon.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

– Dette er veldig uvanlig. Jeg kan ikke huske at vi har opplevd noe som dette før, sier vaktleder i brannvesenet Sør-Rogaland, Kjetil Vier.

Mellom klokka 13.00 og 15.00 fikk Brannvesenet Sør-Rogaland melding om 50 brannvarslingsanlegg på Nord-Jæren der alarmen var utløst.

– Vi mener det har sammenheng med været i dag; høy temperatur, luftfuktighet og lufttrykk. Dette fører til at alarmene slår ut, sier han.

Det er varmere enn normalt i Rogaland, onsdag ettermiddag, med temperaturer opp mot 30 grader.

Laster Twitter-innhold

– Sterke solskinnsdager kan det hende at enkelte alarmer slår ut, og også i sterke kuldeperioder, men jeg har aldri vært med på sånn som dette, sier Vier.

Det er helst i Sandnes- og Forus-området at alarmene har kimt: Stavanger lufthavn, Tvedt-senteret, Universitet i Stavanger, et sykehjem på Revheim, Soma skole, er bare noen av stedene der brannvesenet har notert falsk alarm.

– Vi har fått bekreftet på samtlige steder at det ikke har vært brann. Mange av stedene er bedrifter, og vi har ringt kontaktperson på stedet. 12 steder har vi kjørt ut og sjekka, sier Vier.