NRK Meny
Normal

Varsler omkamp om Bryne-skole

Fylkesrådmannen mener ny videregående skole på Bryne ikke kan stå ferdig i 2014 som tidligere vedtatt.

Forum Jæren

Ved høyhuset på Bryne skal den nye videregående skolen ligge. Nå kan den bli utsatt ett år trass i tidligere avtaler.

Foto: NRK

Fylkesrådmann Trond Nerdal mener det ikke vil være mulig å få den nye videregående skolen på Bryne ferdig i 2014, slik politikerne har vedtatt.

Rystet og opprørt

Det tror ikke fylkesvaraordfører Ellen Solheim fra Kristelig folkeparti på.

- Dette handler mest om vilje, sier hun til aftenbladet.no .

"Et så stort og komplisert byggeprosjekt tar tid å planlegge av arkitekter og konsulenter i tillegg til selve byggetiden som erfaringsmessig tar minst 2-2,5 år. Fylkesrådmannen mener det er mulig å få ferdig et nytt bygg sammen med ombyggingsarbeidene i løpet av 2015. Dette er kortere tid enn det som har vært tilfelle både for Jåttå og Vågen videregående skoler"

Det skriver fylkesrådmannen i sakspapirene til opplæringsutvalgets møte 28. september.

Lang strid

Planene om ny videregående skole på Bryne har vært gjenstand for lang og bitter politisk strid. Skolen skal erstatte dagens Time videregående og Bryne videregående skoler. Time kommune stiller med tomt til den nye skolen, og har en avtale med fylkeskommunen om at skolen skal stå ferdig i 2014

Men i fjor høst ville ikke Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Venstre stå ved avtalen. De mente den nye skolen ville gi fylkeskommunen uforsvarlig høy lånegjeld.

Dermed brøt Kristelig Folkeparti budsjettsamarbeidet med disse partiene og dannet et nytt flertall sammen med Høyre og Fremskrittspartiet - der avtalen ble opprettholdt.

- Mister tillit

Fylkesvaraordfører Ellen Solhein fra KRF er derfor opprørt over at fylkesrådmannen varsler utsettelse.

- Da er jeg redd kommunene mister tillit til fylkeskommunen, sier hun til aftenbladet.no.

- Om fylkesadministrasjonen har somla med planleggingen, må de ta det på egen kappe. Det er tid til å få ferdig skolen til 2014 hvis vi setter inn alle resursser på det. Dette mener jeg handler mest om vilje, sier hun til avisa.