NRK Meny
Normal

Fikk forelegg på 8000 kroner etter skogbrann

Den 19 gamle mannen som kastet fra seg en sigarettsneip og startet den store Vårlivarden-brannen, har fått et forelegg på 8000 kroner.

Slik startet brannen ved Vårlivarden

Hanne Carine Jensen tok bilde da brannen startet. På bildet kan en se tre personer, og brannen, som begynner å komme ut av kontroll.

Foto: Hanne Carine Jensen

– Mannen er ilagt forelegget for uaktsom og uforsiktig omgang med ild eller ildsfarlige stoffer. Jeg har ikke fått tilbakemelding på om han vedtar forelegget, sier politiadvokat Anne Hølland i Rogaland politidistrikt til Aftenbladet.

En 19-åring innrømmet å ha kastet fra seg en sigarettsneip da gikk tur til Vårlivarden første påskedag. Han har fått et forelegg på 8000 kroner, melder avisen.

Svidde av fem kvadratkilometer

Brannen ved Vårlivarden i Sandnes startet søndag den 31. mars, blusset opp igjen dagen etter og først tirsdag ettermiddag fikk brannvesenet kontroll over flammene. Det var flere branner i et område på mellom fire og fem kvadratkilometer.

– Gjorde det riktige og varslet

Politiet har konkludert med at det kun var sigaretten som startet den omfattende gress- lyng og skogbrannen.

– I formildende retning i denne saken er det vurdert at han meldte seg selv, og at han er en yngre mann som tidligere ikke er straffedømt. Når brannen først startet, gjorde han det riktige og varslet. Dette er veid opp mot konsekvensene brannen fikk både i omfang og ressursbruk, sier politiadvokat Anne Hølland til avisen.

Skogbrannen ved Vårlivarden

ARKIVVIDEO: Skogbrann ved Vårlivarden. Foto:NRK