«Kjære Sunniva»
Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Varhaug-rettssaken

Oppsummert

Dag 3 av straffesak i Jæren tingrett. En 18-åring er tiltalt for å ha drept Sunniva Ødegård (13) på Varhaug natt til 30. juli i fjor. I dag starter de første vitneforklaringene. Journalist Erlend Frafjord live-rapporterer fra retten.

 • Faren til drapstiltalte tiltalt

  Faren til den drapstiltalte 18-åringen i Varhaug-saken er tiltalt for å ha forsøkt å unndra bevis i drapssaken. Statsadvokat Oddbjørn Søreide sier at tiltalen blant annet handler om at den drapstiltaltes far har vasket sønnens klær etter drapet.

 • Retten er hevet for i dag

  Da fortsetter vi i morgen med flere vitneavhør. Blant annet skal Sunnivas far da forklare seg. I tillegg blir det vitneforklaringer fra folk som kan si noe om tiltales og avdødes bevegelser drapskvelden og -natten.

 • Avhør med en kamerat av Suniva

  På slutten av rettsdagen i dag har det vært spilt av et tilrettelagt avhør av en kamerat som Sunniva besøkte den siste kvelden hun levde. Vi har valgt å droppe liveoppdateringen fra slike avhør som gjelder ungdommer i 13-årsalderen.

 • Fortalte om den siste samtalen

  Den siste timen har det blitt spilt av et tilrettelagt avhør som politiet gjorde med Sunnivas kjæreste dagen etter drapet. Han har blant annet fortalt om telefonsamtalen som ble brutt da hun ble angrepet. Kjæresten trodde da at hun hadde kommet hjem. Han hørte bare at Sunniva sa «oh, shit» før samtalen ble brutt.

 • Nå bremser vi bloggingen for i dag

  I retten blir det nå avspilling av en del tilrettelagte avhør av unge mennesker som på ulike måter sto Sunniva nær. Vi ønsker ikke å referere fra disse direkte siden dette gjelder ungdommer ned i 13-14-årsalderen. Jeg kommer til å gi en veldig generell oppsummering etter hvert av hva som har skjedd, uten å referere til detaljer.

En 18 år gammel mann møter i Jæren tingrett tiltalt for å ha drept Sunniva Ødegård (13) på Varhaug på Jæren sommeren 2018.