Hopp til innhold

Vårgrønnsakene er her!

At frukt og grønt er bra for helsen vet vi alle. Nå kan du lære deg å tilberede grønnsakene på en ny måte. Bli med fagsjef i Bama Håvard Ravn Larsen på kurs i frukt og grønnsakretter.

Frukt og grønnsakretter

Rabarbrasuppe med jordbær

  • ½ l hvitvin
  • 1 kg rabarbra
  • ½ kg jordbær
  • ½ l vann
  • 250 gr sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 kanelstang

Kok opp hvitvin med vaniljestang og kanelstang og reduser til 1/3. Kok opp vannet med sukkeret og bland i vinen. Rabarbraen skrelles ikke, bare vaskes og kuttes i biter. Ha i rabarbraen og la trekke ½ time. Sett alt til kjøling. Siles gjennom klede. Ha i resten av den oppkuttede rabarbraen og jordbær kuttet i skiver. Serveres kald.

Syrlig rømmekrem

  • 5 dl rømme
  • 100 g sukker
  • Saften av 1 sitron
  • Mynte

Piskes til en kremaktig konsistens sammen med sukker og smakes til med sitron og mynte.

Potetsalat med koriander, chili og hvitløk

  • 1 kg kokte poteter i båter uten skall
  • 1/2 hakket chili
  • 1 fedd hvitløk hakket
  • 1/2 bunt vårløk i tynne skiver
  • 1 rødløk i tynne skiver
  • salt og pepper
  • 1 ss hakket fersk koriander
  • 1/2 dl hakket blad persille.
  • 1/2 dl fersk presset Sitronsaft.
  • 1 dl olivenolje

Kutt alle ingrediensene, bland alt i en bolle og tilsett sitronsaften. Smak til med salt, pepper og bland i olje. Bør lages dagen før og stå kaldt for å trekke smak.

Blåpotet med trøffelolje og ruccola

  • Rund blåpotet i skiver, blansjert
  • olivenolje
  • trøffelolje
  • salt og pepper
  • ruccola
  • vinaigrette
  • urter

Vinaigrette

  • 1 fedd hvitløk
  • 1 stk sjalottløk
  • 1/4 dl god eddik
  • salt
  • pepper

Rens og finkutt hvitløk og sjalottløk. Ha i en bolle. Tilsett eddik, tomatpuré,salt og pepper. Spe forsiktig i olje under omrøring. Kryddergrønt tilsettes

Håvard Ravn Larsen kommer tilbake med flere grønnsakoppskrifter neste uke.