Frukt og grønnsakretter
Rabarbrasuppe med jordbær
- ½ l hvitvin
- 1 kg rabarbra
- ½ kg jordbær
- ½ l vann
- 250 gr sukker
- 1 vaniljestang
- 1 kanelstang
Kok opp hvitvin med vaniljestang og kanelstang og reduser til 1/3. Kok opp vannet med sukkeret og bland i vinen. Rabarbraen skrelles ikke, bare vaskes og kuttes i biter. Ha i rabarbraen og la trekke ½ time. Sett alt til kjøling. Siles gjennom klede. Ha i resten av den oppkuttede rabarbraen og jordbær kuttet i skiver. Serveres kald.
Syrlig rømmekrem
- 5 dl rømme
- 100 g sukker
- Saften av 1 sitron
- Mynte
Piskes til en kremaktig konsistens sammen med sukker og smakes til med sitron og mynte.
Potetsalat med koriander, chili og hvitløk
- 1 kg kokte poteter i båter uten skall
- 1/2 hakket chili
- 1 fedd hvitløk hakket
- 1/2 bunt vårløk i tynne skiver
- 1 rødløk i tynne skiver
- salt og pepper
- 1 ss hakket fersk koriander
- 1/2 dl hakket blad persille.
- 1/2 dl fersk presset Sitronsaft.
- 1 dl olivenolje
Kutt alle ingrediensene, bland alt i en bolle og tilsett sitronsaften. Smak til med salt, pepper og bland i olje. Bør lages dagen før og stå kaldt for å trekke smak.
Blåpotet med trøffelolje og ruccola
- Rund blåpotet i skiver, blansjert
- olivenolje
- trøffelolje
- salt og pepper
- ruccola
- vinaigrette
- urter
Vinaigrette
- 1 fedd hvitløk
- 1 stk sjalottløk
- 1/4 dl god eddik
- salt
- pepper
Rens og finkutt hvitløk og sjalottløk. Ha i en bolle. Tilsett eddik, tomatpuré,salt og pepper. Spe forsiktig i olje under omrøring. Kryddergrønt tilsettes
Håvard Ravn Larsen kommer tilbake med flere grønnsakoppskrifter neste uke.