NRK Meny
Normal

Det siktede ekteparet på Klepp varetektsfengsles i to uker

Jæren tingrett innvilget politiets ønske om to ukers varetektsfengsling for de to siktede i Klepp-saken. De skal holdes fengslet til 24. januar.

Fengslingsmøte Jæren tingrett

Inger Marie Sunde forsvarer den siktede kvinnen, som var i fengslingsmøte klokken 10. Begge fengslingsmøtene gikk for lukkede dører.

Foto: NRK

Politiet ba om at ekteparet som er siktet for bildrapet på 12 år gamle Olav Hovda på Klepp skulle få to ukers varetekt i full isolasjon.

Begrunnelsen er fare for bevisforspillelse.

Tingrettet var enig med politiet

Jæren tingrett lyttet til politiet og innvilget to ukers varetekt og en ukes medieforbud og fullstendig isolasjon.

Vedrørende fengslingsmøtene i dag i anledning påkjørselsulykken i Klepp, er slutningen fra Jæren tingrett slik for begge:

«De holdes i varetekt inntil torsdag 24. januar 2013 kl. 16.00. De undergis i en uke av varetektsperioden forbud mot tilgang til aviser og kringkasting, og de kan også i inntil en uke undergis fullstendig isolasjon.»

Begge nekter straffskyld for bildrap

Fengslingsmøtene for de to siktede ble gjennomført i formiddag.

Før avgjørelsen fra tingretten kom, sa mannens forsvarer dette til NRK:

– Vi mener at det ikke er grunnlag for fengsling, og at det hvertfall ikke er nødvendig å fengsle. Politiet kan jobbe med saken uavhengig om de er fengslet eller ikke, sa advokat Anne Kroken til NRK.

Ble begravet i dag

Olav Hovda gikk på rulleski langs Lalandsvegen i Klepp sammen med faren sin da han ble påkjørt av en bil i Lalandsvegen sist fredag. Dagen etter døde han av skadene på Stavanger universitetssjukehus.

I dag ble 12-åringen begravet i Klepp kyrkje. Rundt 500 barn og voksne møtte opp, og vel 200 fulgte seremonien på videoskjerm fra utsiden.

Begravelse for Olav Hovda (12) i Klepp kyrkje

Begravelse for Olav Hovda (12) i Klepp kyrkje.

Foto: Ingvill Bjorland / NRK