NRK Meny
Normal

Var skarpskytter i Forsvaret

Skyteferdighetene til Nokas-tiltalte Kjell Alrich Schumann var så gode at han hadde jobben som skarpskytter da han var i Forsvaret.

Kjell Alrich Schumann
Foto: Alf Ove Hansen, Hansen, Alf Ove

Det kom fram da aktor Arild Dommersnes fortsatte utspørringen av Kjell Alrich Schumann i dag.

I går innrømmet Schumann at det var han som avfyrte skuddene som drepte Arne Sigve Klungland under Nokas-ranet. Han forklarte at han skjøt mot Klunglands kommandobil for å skremme politiet bort. Skuddene som traff Klungland, var ifølge Schumann et uhell. Skuddene skulle egentlig treffe bilens blålys.

- Var god til å skyte

Aktor forsøkte i retten i dag å tegne et bilde av Schumann som en meget habil skytter med stor våpenkunnskap. Og på spørsmål om hvor Schumann hadde fått skytetrening, svarte 40-åringen:

- I Forsvaret. Jeg var skarpskytter.

Og allerede før Schumann avtjente verneplikten, hadde han skyting som sin store hobby.

- Jeg ble skarpskytter fordi jeg var god til å skyte, sa Schumann.

- Hvilket våpen brukte du som skarpskytter?

- Jeg brukte AG3. Jeg var skarpskytteren i et syvmannslag, svarte Schumann.

Stilte siktet

Det var samme type våpen Kjell Alrich Schumann brukte under Nokas-ranet.

I går fortalte Schumann at han stilte våpensiktet fra 200 til 100 meter fordi han fryktet å treffe for høyt da han skulle skyte skremmeskudd mot Klunglands kommandobil. Politibilen sto 114 meter unna Schumann. Og han understreket også i dag at de dødelige skuddene var et uhell.

- Det som skjedde i Kongsgata har ridd meg som en mare. Det har fått store konsekvenser for familien Klungland og for hele saken, sa en preget Schumann.