NRK Meny
Normal

Vant pris for miljøvennlig julepynt

Før jul lagde elevene i klasse 3A ved Tau skole julepynt ved å bruke gamle telys. Det miljøvennlige forslaget gikk helt til topps i kreativitetskonkurransen under Telysjakten og i dag fikk de storfint besøk i klasserommet.

Vinnerne av Telysjakten

KREATIVE BARN: Klasse 3A ved Tau skole vant under Telysjakten.

Foto: Vilde Mebust Erichsen / NRK

Ordfører med telyskjede

Ordføreren i Strand kommune, Helge Steinsvåg, fikk ordførerkjede av telys.

Foto: Vilde Mebust Erichsen / NRK

Over hele landet deltar barneskoler i Telysjakten, som skal inspirere til gjenvinning av brukte telyskopper.

Konkurransen varer ut januar og allerede har nesten tre millioner telys blitt samlet inn i løpet av to måneder.

Men Telysjakten inneholdt også en kreativitetskonkurranse og den førsteplassen var det klasse 3A ved Tau skole som kapret.

Julekuler av gamle telys

– Vi hadde egentlig en idé om å lage julekuler av papir, men så kom vi på at vi kunne bruke gamle telys i stedet, sier Stine Røsstad som går i klasse 3A. Hun viser frem en av kulene som hun i tillegg har pyntet med glitter.

– Vi har hengt de opp i klasserommet, og jeg hang de på juletreet hjemme, sier hun.

Premien i kreativitetskonkurransen var blant annet et besøk av selveste maskoten til Telysjakten, Tom Telys, som gratulerte klassen og oppfordret til mer gjenvinning.

– Fremover kommer jeg til å legge gamle telys i en egen dunk slik at Tom Telys kan få de, sier Røsstad.

Video:

1. november gikk startskuddet for den store Telysjakten. Det er en konkurranse for elever fra 1. til 7. klasse over hele landet.

ARKIVVIDEO: 1. november gikk startskuddet for den store Telysjakten.Den store Telysjakten

Ordfører fikk telyskjede

Telysjakten gjennomføres i regi av WWF og IKEA. En del av premien var derfor også et besøk av to IKEA ansatte som ga klassen et innrammet diplom.

– De hadde laget noen veldig flotte julekuler av tomme telys, og de vant rett og slett på grunn av kreativiteten, sier Lise Waage, som jobber med både salg og miljø på IKEA Forus.

I tillegg til IKEA tok også ordføreren i Strand kommune, Helge Steinsvåg turen innom klasserommet til 3A for å hylle elevene.

– Vi er kjempestolte av hva de har fått til. Det er positivt både med tanke på miljøet og at de klarer å lage noe så flott sammen, sier Steinsvåg som fikk et ordførersmykke av brukte telys lagd av elevene selv.

– Jeg tror ikke det er mange ordførere som har et sånt smykke, så det skal jeg henge opp på kontoret mitt, sier Steinsvåg og håper 3A kan inspirere resten av kommunen til å bli mer miljøbevisste.