Vant 100 000 på tomflasker

Christine Høgstø pantet tre tomflasker på ICA supermarked på Sola og trykket for første gang på knappen med Røde Kors-symbolet. Dermed var lykken gjort.

Panto
Foto: Røde Kors

Den 35-år gamle Christine Høgstø ble den første storvinneren i Røde Kors sitt nye pantelotteri Panto. Christines tre tomflasker ble til en gavinst på 100 000 kroner.

- Først trodde jeg det jeg så var en spøk, sier Christine.

Christine sier det er mange ting hun kunne tenke seg å bruke pengene på, men at noe av det første nok blir en trampoline til barna.

Panto ble lansert i april i år, og hittil er det installert i rundt 80 butikker, hovedsakelig på øst- og vestlandet. Utrullingen fortsetter i august og Panto vil i løpet av året være tilstede i hele 800 Rema 1000, Rimi og ICA butikker i hele landet.

Det er et samarbeid mellom Røde Kors og Norsk Underholdningsspill AS, som er en del av Olav Thon Gruppen.

35 millioner skal utbetales

Panteautomat
Foto: SALTBONES, Olav A./Røde Kors / SALTBONES, Olav A./Røde Kors

Så langt har over 1000 gevinster blitt utbetalt, til en samlet verdi på over 200.000 kroner, og det er bare starten på premiedrysset. Til sammen skal 35 millioner kroner utbetales i premier de nærmeste månedene i verdens første lotteri med tomflasker.

Får vite om en har vunnet straks

Man kan vinne alt fra 50 kroner til 2 millioner kroner. Lotteriet er forhåndstrukket, slik at man får vite om man har vunnet med en gang. Flasker og bokser legges i panteautomaten som vanlig, og så er det bare å trykke på knappen med det røde korset, ved siden om den grønne. Loddprisen er 50 øre, så for hver liten flaske får man 2 lodd, og for 1,5 liter får man 5 lodd.

Flere nyheter fra Rogaland