NRK Meny
Normal

Kommunen ber Karmøy-folk spare på vannet

Arbeidet på et vannbehandlingsanlegg gjør at kapasiteten i vannforsyningen vil være begrenset i flere uker.

Brekke vannbehandlingsanlegg

Det er arbeid med disse filtrene på Brekke vannbehandlingsanlegg som fører til at Karmøy-folk må spare på vannet de neste ukene.

Foto: Thomas Halleland / NRK

– Mens det skiftes filtre på Brekke vannbehandlingsanlegg vil kapasiteten bli redusert fra 330 liter per sekund til 190 liter. Det betyr at abonnentene må spare på vannet.

Det forteller Knut Lervåg ved vannbehandlingsanlegget til NRK.

Karmøy kommune ber abonnentene redusere forbruket av vann fra nå til 7. mars. Arbeidet som gjøres nå skal øke kapasiteten ved Brekke vannbehandlingsanlegg vesentlig.

Når de nye filtrene er på plass i april, skal anlegget kunne levere 400 liter per sekund.

– Da får vi god overkapasitet, sier Lervåg.

Knut Lervåg

Knut Lervåg ved Brekke Vannbehandlingsanlegg forteller at de nye filtrene vil øke kapasiteten på anlegget fra 330 liter til 400 liter per sekund.

Foto: Thomas Halleland / NRK

Får hjelp fra Haugesund

Hele kommunen vil bli berørt av vannsparingstiltakene i perioden fram til 7. mars.

I noen ledningsstrekk vil vannstrømmen bli snudd. Dette kan medføre en viss misfarging av vannet. Høyereliggende bebyggelse vil kunne merke dårligere vanntrykk.

– For å hjlepe oss med dette, har vi koblet oss til Haugesunds vannverk. De forsyner Fastlands-Karmøy og Nord-Karmøy, sier Lervåg.

Vannbehandlingsanlegget på Brekke ble satt i drift august 1999, og har vært i drift i over 14 år. Arbeidet med å utvide kapasiteten har pågått i store deler av fjoråret og forventes å være ferdig i april i år.