Hopp til innhold

Flere medlemmer forlater Vamp

Torbjørn Økland, som grunnla Vamp sammen med Øyvind Staveland, skriver i dag at han og to andre musikere forlater gruppen etter 23 år.

Vamp

Vokalist og frontfigur Øyvind Staveland skal føre Vamp-navnet videre.

Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix

– 2013 skulle vise seg å bli siste sesong med Vamp for Calle, Paul og meg, skriver Torbjørn Økland.

Gitaristen og grunnleggeren melder dermed at han, Carl Tore Apeland og Paul Hansen dropper ut av det suksessfulle bandet.

Apeland og Økland har vært en del av Vamp i 23 år, siden de startet opp i 1991. Paul Hansen kom med i 2007.

– Dette har vært år som først og fremst har gitt oss mye glede og fantastiske opplevelser, samt ett og annet skippertak når ting har dratt seg til. Vi i bandet har denne våren likevel kommet fram til at forutsetningene for å fortsette med nåværende besetning og struktur på en uanstrengt og kreativ måte, ikke er helt til stede slik vi skulle ønske det, skriver Økland videre.

Varangerfestivalen 2012

Torbjørn Økland, Carl Tore Apeland og Paul Hansen forlater Vamp.

Foto: Harald Stavseth / NRK

– Har gjort en omorganisering

Ifølge frontfigur Øyvind Staveland tok bandet for en stund siden en pause til 2015.

– Jeg kan bekrefte at Vamp har gjennomgått en omorganisering i løpet av vinteren. Grunnen er at vi har vært uenige om den musikalske retningen. Vi har imidlertid blitt enige om at det per i dag er jeg som innehar rettighetene til bandnavnet Vamp, sier Staveland til NRK.

– Overfor Torbjørn Økland og Calle Apeland har jeg tydelig formidlet ønske om videre samarbeid. Vamp går i studio igjen i løpet av 2015 og det planlegges flere turneer samme år, legger han til.

Øyvind Staveland, Jan Ingvar Toft , Odin Staveland og resten av besetningen fra fjorårets turneer er med på fortsettelsen.

– Litt vemodig kanskje, men her og nå, vel så mye en frihetsfølelse. Det venter forhåpentligvis nye muligheter, ny energi og nye gevinster for alle involverte. Takk til alle som har heiet på oss alle disse årene. Vi treffes vel i et konsertlokale om ikke for lenge :), skriver Økland videre.

– Ser frem til fortsettelsen

Universal Music skriver i en pressemelding at de tar forandringene i Vamps besetning til etterretning.

– Calle og Torbjørn har vært med på en av norges største band- suksesser gjennom over 20 år og har vært viktige og flotte musikere for bandet. På vegne av Universal er vi glade for at Øyvind velger å fortsette eventyret, og ser frem til ny spennende Vamp-musikk live og på alle spennende distribusjonskanaler i 2015, skriver Petter Singsaas i Universal Music.

Utover dette har bandet ingen ytterligere kommentar på nåværende tidspunkt, melder Universal.

Vamp er klar for 20 års jubileumsturné og orginalbesetninga er med. I går var dei samla sjå Lindmo på NRK1.

Se Vamp på Lindmo 24.11.13.

Flere nyheter fra Rogaland