De er enige om å begrave bybanen

I dag gikk startskuddet for årets valgkamp for flere av de politiske partiene. Rogaland Ap vil legge lokk på omkampen om bybanen og får støtte av regjeringsvennene i Senterpartiet.

I dag gikk startskuddet for årets valgkamp for flere av de politiske partiene. For Arbeiderpartiet i Rogaland blir bolig og samferdsel de viktigste lokale sakene. Partiet vil legge lokk på omkampen om bybanen og får støtte av regjeringsvennene i Senterpartiet.

Eirin Sund (Ap) og Geir Pollestad (Sp) er klar for en intens valgkamp den siste måneden før valget. Foto: Arild Eskeland/NRK.

– Det viktigste er å sikre den lokale velferden, at folk skal ha gode, trygge skoler og barnehager og at de eldre skal få hjelp når de trenger de, sier Geir Pollestad, førstekandidat for Rogaland Senterparti.

– Det viktigste for oss er at alle har et arbeid, at alle skal ha et sted å bo og transport; at vi får bygget ut kollektivtrafikken på Nord-Jæren, sier Eirin Sund, førstekandidat for Rogaland Arbeiderparti.

– Har ikke tid til forsinkelser

Et kollektivløft blir støttet av Sp, som vil gravlegge omkampen om bybane på Nord-Jæren en gang for alle.

– Vi vil begynne å bygge bussvei nå. Vi vil jobbe hardt mot en omkamp om bybanen fordi vi vet at det vil føre til forsinkelser, og det har ikke regionen råd til, sier Pollestad.

– Nå må de besinne seg her nede. De må gjøre det de skal gjøre, nemlig å sette i gang å få opp et kollektivtilbud som virker. Vi har ikke tid til å vente lengre. Vi har respekt for lokale vedtak. Nå er det bare å sette i gang, sier Sund.

Tror på en jevn valgkamp

De nasjonale målingene har ikke vært særlig oppløftende for Ap i det siste. Men det uroer ikke toppkandidaten i Rogaland.

– Arbeiderpartiet har alltid ligget inne med våre tre representanter fra Rogaland. Vi skal jobbe for å få inn fire. Målinger er målinger, og veldig mange bestemmer seg helt i slutten av valgkampen, så vi har gode muligheter til å få et godt resultat til slutt, sier Sund.

– Vi har kun et mål. Det er å sikre Senterpartiets mandat i Rogaland. Meningsmålingene gir litt ulike siognal. Vi har en statsminister som er verdensmester på valgkamp, og partiorganisasjonen vår er i gang. Jeg er sikker på at dette blir jevnt inn mot valget, sier Pollestad.

Flere nyheter fra Rogaland