Hopp til innhold
Ap-tokt i jordbærhuset
Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

Valg Rogaland 2017

 • Høyre inne med fem fortsatt

  Etter at 99,8 prosent av stemmene er opptalt i Rogaland, viser resultatet at Høyres Aleksander Stokkebø (22) mest sannsynlig tar siste stortingsplass på rogalandsbenken. Det vippet lenge mellom Stokkebø og Aps Øystein Hansen om den siste plassen.

 • Rogaland beste fylke for Ap

  Arbeiderpartiet går bare marginalt tilbake i Rogaland, og har sjanse til å få inn et fjerde mandat. – Ap sitt budskap om vanskelige tider i økonomien har slått bedre an i Rogaland enn i resten av landet, sier valgkommentator Tom Hetland. Arbeidsledigheten har vært størst i Rogaland.

 • Godt valg for Frp i Rogaland

  Frp gjør det bedre i Rogaland enn på landsbasis. I Rogaland går partiet frem med 1,1 prosentpoeng, mens på landsbasis går partiet tilbake med 1,1 prosentpoeng. – Årsaken til fremgangen i Rogaland er trolig statsrådene Ketil Solvik-Olsen og Solveig Horne som har markert seg, sier valgkommentator Tom Hetland.

 • Liten nedgang i valgdeltakelsen

  Valgdeltakelsen ved årets stortingsvalg var 77,6 prosent på landsbasis. Det er en nedgang på 0,6 prosentpoeng, melder NTB. 1.029.014 nordmenn forhåndsstemte i årets stortingsvalg. Det utgjør 27,3 prosent av de 3.756.400 stemmeberettigede.

  Valg-container i Haugesund
  Foto: Tor Andre Joannessen
Hadia Tajik og Kristoffer Joner

Rogaland ble beste Ap-fylke

Likevel er ikke Hadia Tajik (Ap) fornøyd med valgresultatet i Rogaland. – Rikingene i Rogaland valgte blått og ikke rødt, mener statsviter Svein Tuastad.

22-åringen kan havne på Stortinget

Her klikkar det for Høgre-gjengen i Stavanger

Aleksander Stokkebø (22) fekk personleg takk i Erna Solberg sin sigerstale. Her kan du sjå kor overraska han blei.