Vålerenga vil stilne Oilers-fansen

Når rivalene Vålerenga og Oilers møtes på isen, viser som regel publikum seg fra sin verste side. Det gjør Oslo-laget enda mer sultne på seier.

Erik Follestad Johansen

Familiefedre viser seg fra sin verste side når Oilers og Vålerenga braker sammen på isen, forteller Vålerenga-spiller Erik Follestad Johansen.

Foto: Øystein Otterdal / NRK

– Det er alltid mye folk på tribunen som skriker, hoier og buer på oss, og det skaper et ekstra trøkk. Også er det jo to gode hockeylag som er på isen, og da blir det som oftest høy temperaturer og en bra hockeymatch, sier Vålerenga-kaptein Brede Frettem Csiszar.

I kveld møter laget hans erkerival Stavanger Olers i DNB Arena til den tredje semifinalekampen. Oslo-laget forventer som alltid et aggressivt Stavangerpublikum.

– Her sitter familiefedre på 55 år, som sikkert har en fin jobb, og skriker som om de er bryggesjauere mens de kaster snus, sier spiller Erik Follestad Johansen om kveldens vertskap.

Volumet er høyt når rivalene møtes på isen. Desto bedre er det for Johansen dersom Vålerenga klarer å få Oilersfansen til å holde munn på tribunen.

– Den beste følelsen i verden er når denne arenaen her er stille. Klarer vi å få publikum her til å være stille, er det ekstra moro, sier Johnasen.

Her sitter familiefedre på 55 år, som sikkert har en fin jobb, og skriker som om de er bryggesjauere mens de kaster snus.

Erik Follestad Johansen, Vålerenga

Usympatisk publikum

Også Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen merker at gjestfriheten ikke er stor når gutta fra Oslos østkant inntar DNB Arena.

– Det er fiendtlig på tribunen, med mye spytting og drittslenging. Det er er ikke det mest sympatiske publikumet, med folk som henger over pleksien og skriker dritt hele tiden, sier han, og legger til at han synes stemningen er fantastisk.

– Derfor synes vi det er artig å spille her. Det er skikkelig trøkk i hallen, og vi kunne ønske at det var sånn over alt, sier Knutsen.

Espen Knutsen

Espen «Shampo» Knutsen, trener for Vålerenga, forteller at stemningen på tribunen er ekstra fiendtlig når laget hans møter Oilers i DNB Arena.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

Et godt hat

Oilers-trener Petter Thoresen sier at Vålerenga er hatet i Stavanger, men på en god måte.

– Vi vet jo at de har vært flinke, og da er det stas for oss å kunne hamle opp med dem. Gutta kjemper og kriger om hverandre, men det er ikke noe vondt blod utover det, sier han.

Tror på seier

At Oilers har vunnet de to første semifinalekampene, skremmer på ingen måte iskrigerne fra øst.

– Vi har hatt en god følelse fra tirsdag, og bare konsentrert oss om kampen. Jeg tror det er med på å vippe kampen vår vei, sier Johansen.