Valen lurte Obama-politiet med MP5

Foran politiets egen Obama-styrke, dro komikeren Kristian Valen plutselig frem en maskinpistol på scenen.

Valen dro en frekkis
Foto: Kyrre Lien / Scanpix

Episoden skjedde i forbindelse med den siste samlingen de store politistyrkene hadde i Oslo tirsdag kveld, før Barack Obama kommer til Oslo.

Ingen av de om lag 2000 politimennenes som er samlet for å sørge for sikkerheten under Nobel-besøket, visste om maskinpistolen i forkant.

– Jeg klarte så vidt å overtale informasjonssjefen i politiet til å tillate at jeg ville dra frem maskinpistolen ut av gitarkassen. Men jeg måtte forsikre om at våpenet ikke var ladd, sier Valen.

– Rein sjikane

Kristian Valen forteller selv om stuntet på sin egen Facebook-side tirsdag kveld:

– Dette var en av de beste jobbene jeg noen gang har gjort! Foran tusenvis av kun politifolk, politimestre, Delta, sikkerhetsstyrker .... Da jeg dro frem en MP5 på scenen knakk hele salen og jeg snakka som Arne Johannesen og sa: «Detta e rein sjikane», skriver han.

Samtidig skryter han uhemmet av publikum:

– Takk for at dere ville ha meg til å opptre! Dette var moro!

Episoden med maskinpistolen fra scenen var ifølge Valen ikke avklart med andre enn infosjefen i politiet på forhånd.

– Det var mange som fikk hakeslepp når jeg dro opp MP5 midt blant sikkerhetsstyrkene. Klarte så vidt å overtale politiet om at dette ville bli morsomt. Og det funket! skriver Valen til sine 5000 venner på Facebook og fortsetter:

– Sett meg før

– Jeg sa faktisk på scenen: «Ja, noen av dere har sikkert sett meg på TV, men jeg ser jo at jeg har truffet et par av dere før». Da knakk salen sammen. Dette var faktisk utrolig stort! Politiet er noe av det mest takknemlige publikummet jeg har hatt!, melder Valen med klar adresse til en gammel episode da han fikk beslaglagt våpensamlingen på 25 skytevåpen av politiet.

De store politistyrkene som er i Oslo har vært samlet på et kongressenter på Youngstorget i før president Barack Obama inntar byen. Møtet var et av de siste informasjonsmøtene før Obama kommer til Oslo.