NRK Meny
Normal

Forbindelse mellom ofrene og den mistenke

De to mennene som har hevdet at de er ofre etter en voldsepisode i Sandnes, har en forbindelse til den mistenkte. Politiet behandler nå saken som ran av én person.

Væpna aksjon

Bevæpna politi med hunder jaktet tirsdag kveld etter to menn i Austrått-området i Sandnes. De pågrep senere på kvelden én person, og jakter ikke på flere mistenkte.

Foto: Ronny Hjertås

Store, bevæpna politistyrker aksjonerte tirsdag kveld etter at to personer skal ha blitt utsatt for vold på Austrått i Sandnes.

Klokka 20.10 pågrep politiet en ung mann på rundt 20 år i Sandnes sentrum. Mannen er siktet for voldshandlingen.

De to fornærma, som er rundt 20 år gamle menn, hevda først at de var tilfeldige turgåere, men dette stemmer ikke, fastslår Tor Helge Stavik, operasjonsleder ved Sørvest politidistrikt overfor NRK.

Ifølge politiet er den forbindelse mellom de fornærma og den mistenkte. De fornærma satt tirsdag kveld i avhør på Sandnes politistasjon.,

– Vi må ta en del av opplysningene med en klype salt, sier operasjonslederen.

– Det er litt uklart om begge har rolle som fornærma, eller om den ene har vært involvert, sier Stavik.

Ran av én person

Politiet behandler nå saken som ran av én person.

– Så det er bare ett offer her, ikke to?

Begge eller en av dem, det er litt uklart. Men det kan virke som at en av dem er fratatt gjenstander med trusler og vold, sier Stavik.

Men politiet åpner også for at volden kan ha hatt som mål å skremme eller straffe.

Politiet jakter for øyeblikket ikke etter flere mistenkte. Den pågrepne mannen vil trolig bli avhørt onsdag, ifølge Stavik.

Politiet skal nå «samle trådene» og prøve å få oversikten over saken.

– Vi skal jobbe videre i etterforskningssporet, og prøve å finne ut om flere er involvert, og om de er interessante som vitner, sier han.

Tok kontakt

Det hele startet litt før klokka 18.00 tirsdag. Da ble politiet kontakta fra en adresse på Austrått.

Artikkelen fortsetter under videoen.

– To personer har kommet til stedet i en bil og blitt utsatt for en voldelig hendelse. De tok kontakt med en nabo på stedet og fikk varslet politiet, sa førstebetjent ved Sandnes politistasjon, Sigmund Skansen Østrått, som var på stedet.

De to skadede personene dukket opp på en adresse og ble deretter hentet av politiet. Voldshendelsen skal ha skjedd i et skogholt i området.

– Den ene framstod som uskadd, den andre hadde blod i ansiktet og på hendene, sa Skansen Østrått.

Laster kart, vennligst vent...

Hendelsen skal ha skjedd på Austrått i Sandnes.