Væpnet politi pågrep to personer på E39 ved Bue

De pågrepne er mistenkte i en trusselsak.

Politiaksjon i Bjerkreim

En mann og kvinne i 40-årene ble pågrepet av bevæpnet politi i Bjerkreim mandag kveld.

Foto: Magnus Winther

Mandag kveld klokken 21.10 pågrep politiet to personer i en bil på E39 ved Bue i Bjerkreim kommune. Politiet var bevæpnet, men pågripelsen foregikk uten dramatikk, opplyser operasjonsleder Victor Jensen til NRK. De pågrepne er mistenkte i en straffesak i Agder politidistrikt.

Laster Twitter-innhold

– Vi var bevæpnet på grunn av opplysninger vi hadde fått i saken av Agder politidistrikt. Det høres kanskje dramatisk ut med væpnet stopp-post, men pågripelsen gikk som den skulle og uten dramatikk, sier Jensen.

Det er en mann og en kvinne i 40-50-årene som er pågrepet.

– Jeg kan ikke si så mye om saken de er mistenkte i, men det er en trusselsak som er bakgrunnen for at de er pågrepet, sier Jensen.

Mandag fikk politiet i Sør-Vest politidistrikt opplysninger om at de mistenkte trolig var på vei til deres politidistrikt. En patrulje ute på observasjonspost oppdaget bilen med de to personene i. Politiet fulgte etter personene i noen kilometer, før de stoppet bilen.

Det ble gjort våpenbeslag i bilen.

Mannen og kvinnen befinner seg nå i arresten i Stavanger. De skal etter planen avhøres i morgen.

Laster kart, vennligst vent...

Væpnet politi fra Sør-Vest politidistrikt stoppet to personer som var etterlyst av Agder politidistrikt mandag kveld. Pågripelsen skjedde ved Bue i Bjerkreim kommune.