NRK Meny
Politiaksjon ved Nokas-bygget
Foto: Kjersti Hetland

Væpnet aksjon på Gausel

Oppsummert

Politiet har satt fri mannen som møtte opp ved NOKAS-bygget med våpen i starten på desember.

Mannen sa han ville levere en julegave og hadde blant annet med seg et AG3-gevær.

Politiet mener det ikke er fare for at han begår nye straffbare handlinger.

Her kan du lese en kronologisk framstilling av hendelsen.

 • «VÅPEN-MANNEN» ER LØSLATT:

  Mannen som torsdag i forrige uke dukket opp med våpen utenfor Nokas-bygget på Gausel er løslatt. – Politiet mener det ikke er fare for at han begår nye straffbare handlinger, sier politiadvokat Stian Eskeland til NRK. 24-åringen er ilagt besøksforbud mot Nokas og Nokas-ansatte.

 • VAR TIDLIGERE NOKAS-ANSATT:

  24-åringen, som ble arrestert med to våpen på Forus i går, er tidligere ansatt i Nokas. Det skriver Rogalands Avis. 24-åringen mistet ifølge avisa jobben i februar. Det var i går morges at han ringte på inngangsdøra i Nokas-bygget mens han var bevæpnet, og sa at han ville levere en julegave. 24-åringen er nå på sjukehus.

 • IKKJE TRUGSLAR I FORKANT:

  Politiet kjenner ikkje til at det er kome trugslar mot Nokas på Guasel i forkant av den væpna aksjonen i dag. Den pågripne mannen er norsk statsborgar med bupæl i Rogaland. Det kom fram under politiet sin pressekonferanse om saka for kort tid sidan.

 • PÅGREPET ETTER VÆPNET AKSJON

  En person er pågrepet etter en væpnet politiaksjon på Gausel onsdag morgen. Personen skal være observert med våpen ved Frøystad gård før han ble tatt av politiet. Ingen er skadd i forbindelse med aksjonen, melder politiet.

  Væpnet aksjon på Gausel
  Foto: Ronny Hjertås