NRK Meny
Normal

De utviser flere kriminelle utlendinger

Det ble opprettet 74 utvisningssaker på Haugalandet i fjor, femti prosent flere enn året før. Politimesteren ønsker enda flere utvisninger i 2015.

Haugesundspolitiet utviser flere utlendinger

Haugesundspolitiet utviser flere kriminelle utlendinger. I videoen kommenterer politimester Steinar Langholm både dette og andre temaer knyttet til kriminalitetsutviklingen på Haugalandet i 2014.

– Vi ønsker at det ikke skal være mindre sjanse for å bli utvist hvis du begår kriminelle handlinger her i distriktet, enn i nabodistriktene og landet forøvrig.

Det sier Steinar Langholm som er politimester i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt. I fjor ble det opprettet 74 utvisningssaker i politidistriktet. Det er er femti prosent flere saker enn året før.

Les også: 24 utenlandske kriminelle kostet 20 millioner kroner

Les også: Vil motivere kriminelle utlendinger til å forlate Norge

Politiet i Haugesund har fått flere stillinger og rustet opp utlendingsseksjonen. Det har gitt resultater, men poltimesteren mener resultatene kan bli enda bedre.

– Hvis vi ser på tallene fra nabodistriktene, så ligger de ganske mye høyere. De får sendt ut flere enn vi gjør. Det er et mål å få sendt ut enda flere kriminelle utlendinger til neste år, sier Langholm.

Han viser til at utvisningene har stor betydning for kriminaliteten på Haugalandet.

– Får vi sendt ut flere kriminelle, så går selvfølgelig kriminaliteten og ned.

– Stabilt lite kriminalitet

Da Haugaland og Sunnhordland politidistrikt presenterte sin årsrapport for 2014 onsdag, kom det fram at det samlede tallet på anmeldte forbrytelser på Haugalandet er relativt stabilt. Det skjer samtidig som befolkningen øker.

Les også:

Politimesteren mener at tallene tyder på at det er stabilt lite kriminalitet i politidistriktet.