Sørger over Olav Hovdas død

Svært mange nordmenn ønsker å minnes Olav (12) og dele sin medfølelse og sorg med familien.

Dødsulykke ved Klepp

Svært mange ønsker å dele tanker og medfølelse med familien etter at 12 år gamle Olav Hovda ble påkjørt og drept.

Foto: Magnus Stokka / NRK

Tusenvis av unge og gamle har det siste døgnet tatt i bruk sosiale medier for å uttrykke sorg og medfølelse etter at Olav Hovda (12) fra Klepp ble påkjørt og drept fredag kveld.

Både kjente og ukjente, unge og gamle, kvinner og menn har siden i går kveld sendt hilsninger til familien på sosiale medier.

«R.I.P Olav Hovda»

Over 8 000 personer fra hele Norge hadde søndag morgen vært innom en minneside på Facebook som bærer tittelen «R.I.P Olav Hovda» - en side som ble opprettet bare noen timer etter at den 12 år gamle gutten fra Klepp ble bekreftet død.

Mange benytter også anledningen til å be den ukjente sjåføren om å melde seg for politiet.

Treningstur

Olav Hovda ble påkjørt fredag ettermiddag da han gikk på rulleski sammen med sin far. Både han og faren var utstyrt med refleksvest under treningsturen.

12-åringen ble påkjørt bakfra og brakt til Stavanger Universitetssjuhehus. Han døde sent på formiddagen lørdag.

Olav Hovda

Olav Hovda (12) ble påkjørt fredag kveld under en treningstur på rulleski sammen med sin far.

Foto: Privat

Sjåføren av bilen stakk av fra stedet. Politiet har lett etter bilen hele helgen og også oppfordret publikum til å delta i letingen. Trolig førte sjåføren en mørk, kanskje rødlig personbil som etter all sannsynlighet er skadet i fronten.

Pågrepet og løslatt

Politiet bekrefter i dag at de sent lørdag kveld pågrep en 24 gammel mann og siktet ham for uaktsomt drap.

Grunnlaget for pågripelsen var et tips fra publikum som ble sammenholdt med biltype, farge og skader på bilen tilhørende siktede.

Bilen ble tatt i beslag og ble straks undersøkt av politiets kriminalteknikere.

Undersøkelsene natt til søndag avdekket imidlertid at den aktuelle bilen ikke kan ha vært involvert i den aktuelle hendelsen. Siktede ble derfor løslatt og både han og bilen han disponerer er sjekket ut av saken, opplyser politiet i en pressemelding.

Ber om tips

Hans Kyllingstad

Lensmann i Klepp, Hans Kyllingstad, oppfordrer sjåføren til å melde seg og ber publikum om tips.

Foto: NRK

– Vi ber publikum fortsette å tipse oss. Dersom noen for eksempel ser en bil som står parkert litt utenfor allfarvei, for eksempel i et sandtak eller liknende, så er det klart at politiet er interessert, sier lensmann Hans Kyllingstad.

Politipatruljer lette i går kveld og utover natten etter ulykkesbilen, og har hatt som førsteprioritet å se etter aktuelle biler.

– Meld deg

Etterforskerne har funnet små deler fra bilen på ulykkesstedet, deler som kriminalteknikerne nå tar seg av for om mulig å kunne bestemme bilmerke og -modell.

– Hva bør bilføreren gjøre?

– Vedkommende bør snarest mulig melde seg til nærmeste politiet, så får vi ta det derfra, sier lensmannen.