Søkte om jobb i barnehage – ble ordfører på Utsira

Marte Eide Klovning blir Rogalands yngste ordfører i Norges minste kommune. I tillegg blir hun Aasa Helgesens etterfølger.

Marte Eide Klovning

Marte Eide Klovning sammen med Norges første kvinnelige ordfører Aasa Helgesen. Utsira har ikke hatt kvinnelig ordfører siden Åsa Helgesen gikk av.

Foto: Rune Solevåg

– Jeg fikk vite om min nye job for to dager siden. Det kom som et sjokk, sier den kommende Ap-ordføreren.

Med sine 28 år blir hun Rogalands yngste ordfører. Ikke nok med det: Utsira får sin første kvinnelige ordfører siden historiske Aasa Helgesen, som ble Europas første i 1926.

Tar over i august

Eide Klovning tar formelt over ordførerklubba etter Jarle Nilsen (Ap) i august. Kombinasjonen ordfører, fylkespolitiker og familiemann ble for travelt for Nilsen.

– Jeg tar over jobben med litt blanda følelser. Jarle har vært min mentor og støttespiller i politikken. Det er trist at han gir seg, sier Eide Klovning.

28-åringen blir beskrevet som et politisk talent på Utsira. Til tross for sin unge alder har hun etablert seg tungt politisk på øya. Hun har også markert seg i fylkespartiet.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Jarle Nilsen og Marte Eide Klovning

Jarle Nilsen og Marte Eide Klovning.

Foto: Rune Solevåg

Søkte jobb i barnehagen


Men det var ikke akkurat planen at hun skulle blir ordfører allerede i august. 28-åringen har den siste tiden vært på jobbjakt og har søkt på den ledige stillingen som assistent i barnehagen på Utsira.

– Nå har jeg blitt nødt til å trekke søknaden, sier hun.

– Hva er dine politiske mål for Utsira?

– Vi må få flere innbyggere, gjerne småbarnsfamilier. Dessuten trenger vi å forbedre rutetilbudet og skaffe nye arbeidsplasser, sier Eide Klovning.