Utsatt for pengeutpressing etter Skype-sex

Politiet i Rogaland advarer folk mot å kle av seg foran pc-en. De har fått melding om tre tilfeller der personer har blitt presset til å betale for å unngå at sexvideo blir delt med andre.

SKYPE-BELGIUM-COURT A web camera is seen in front of a Skype logo in this photo illustration taken in Zenica

Å dele videoer og bilder av seg selv på Skype er en risikosport. Det er en kjent sak at slike bilder kan bli brukt mot deg.

Foto: DADO RUVIC / Reuters

– Vi ønsker å advare folk mot å delta i seksuell aktivitet foran kamera, sier operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, Charles Bøgild.

Politiet sendte mandag kveld ut en Twitter-melding der de informerer om at de i løpet av de tre siste ukene har mottatt tre meldinger om utpressing etter sex-chat på Skype. Personer skal her ha blitt presset til å betale for å unngå at sexvideoene skal bli delt med andre.

Laster Twitter-innhold

Operasjonslederen vil ikke si noe om omstendighetene rundt de tre tilfellene. Han ønsker heller ikke å svare på om det er kvinner eller menn som har henvendt seg til politiet.

– Vi registrerer at det nå har vært flere slike meldinger den siste tiden, og ønsker å advare folk. Det er viktig å være føre var i situasjoner som dette, sier Bøgild.

NRK.no har tidligere skrevet om veiledningstjenesten Slettmeg.no, som har hjulpet flere med å slette personlige bilder og informasjon på nett etter utpressing.