Normal

Usikker fremtid for Frp-topp

Frps ordførerkandidat i Stavanger, Tore B. Kallevig, er i trøbbel. Reaksjonene i partiet har vært sterke etter at det ble kjent at han har tatt opp fortrolige samtaler på mobilen.

NRK-intervju med Tore B. Kallevig, ordførerkandidat for Frp i Stavanger

Tore B. Kallevig, ordførerkandidat for Frp i Stavanger, blir intervjuet av Øystein Ellingsen fra NRK Rogaland

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

– Jeg må bare beklage så ærlig og åpent jeg kan over for alle som føler seg forulempet eller som føler et ubehag med å ha blitt kjent med denne informasjonen.

Det sier førstekandidat for Frp i Stavanger, Tore B. Kallevig.

Ordførerkandidater Stavanger

Tore B. Kallevig er FrP sin ordførarkandidat i Stavanger. Det er også Christine Sagen Helgø for Høgre og Cecilie Bjelland for Ap.

Foto: Fremskrittspartiet, Høyre, Arbeiderpartiet / NRK

Frp-toppen innstallerte etter jul en opptaksfunksjon på telefonen som han brukte til å ta opp private samtaler. Kallevig hevder at han ikke har tatt opp politiske samtaler, men forstår likevel at mange i partiet har reagert.

Bare til privat bruk

– Det jeg har gjort det har jeg hatt private grunner til å gjøre, og det er kun til private formål det har blitt brukt, understreker Kallevig i ettermiddag.

Saken ble kjent i Stavanger Aftenblad i dag, og mye tyder på at nå blir det oppvaskmøte i partigruppen. Ingen Frp-topper ønsker å kommentere noe til NRK, før dette møtet. Det er derfor vanskelig å si om Kallevig ennå har tillit. Også hovedpersonen vil vente til møtet er ferdig før han kommenterer ytterligere.

Tore Kallevig og Leir Arne Moi Nilsen

Tore B. Kallevig i samtale med partikollega Leif Arne Moi Nilsen i bystyresalen i Stavanger.

Foto: Anders Fehn/NRK

– Vi skal avvente utfallet av den gruppebehandlingen og ha respekt for det. Der skal folk få komme rikelig til orde og si det de har på hjertet. Det er viktig at det skjer før vi går inn og spekulere på noe videre, sier Kallevig.