Frp slipper trolig Birkedal-rettssak i valgkampen til høsten

Frp unngår etter all sannsynlighet at rettssaken mot den tidligere partitoppen Trond Birkedal kommer midt i valgkampen til høsten.

Tore B. Kallevig

Tore B. Kallvig overtok vervet som Frps ordførerkandidat da Trond Birkedal trakk seg etter arrestasjonen i mars i år.

Foto: Ståle Frafjord / NRK

Det melder TV2.no. Ifølge nettstedet er saken ennå ikke sendt fra politiet til statsadvokatene i Rogaland. Når det skjer, kommer det til å ta enda en stund før statsadvokaten tar ut tiltale.

Trond Birkedal

Trond Birkedal.

Foto: Johansen, Geir Otto / SCANPIX

– Det gjenstår ennå noen oppgaver. Saken vil tidligst kunne sendes over i august, sier politiadvokat i Rogaland politidistrikt Karsten Monsen til TV 2 Nyhetene.

Årets kommune- og fylkestingsvalg er 12. september.

Ble arrestert i mars

Frps daværende ordførerkandidat i Stavanger, Trond Birkedal, trakk seg fra vervet i mars. Da ble han pågrepet og siktet av politiet for å ha snikfilmet en ung mann på badet sitt.

Samme uke som filmingen ble kjent, ble siktelsen utvidet til å omfatte seksuell omgang med en person under 16 år.

Frp falt på meningsmåling

Ifølge Trond Birkedals forsvarer, Arvid Sjødin, har det vært viktig for Birkedal at saken ikke påvirker valgkampen.

– Jeg har forsikret Trond Birkedal om at en eventuell rettssak ikke vil komme opp i valgkampen, noe han er glad for, sier Sjødin til TV 2 Nyhetene.

På en måling gjort for Stavanger Aftenblad i april, hadde ikke Frps oppslutning i Stavanger gått ned siden kommunevalget i 2007. På en måling gjort for Rogalands Avis nå i juni hadde derimot partiet falt to prosentpoeng.