Ung mann ville brenne ned lensmannskontor

En ung mann ble torsdag pågrepet i nærheten av Klepp lensmannskontor på Jæren. Mannen hadde med seg lighter og bensinkanne og ville tenne på lensmannskontoret.

Klepp lensmannskontor

Det var et vitne som meldte fra til politiet om at en mann var i besittelse av en bensinkanne og lighter i nærheten av lensmannskontoret på Klepp. Det var ingen på jobb på kontoret denne dagen. Mannen er nå arrestert.

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

Mannen ble pågrepet klokken 10.45. Da hadde et vitne meldt fra til politiet, som kom kjørende fra Bryne og pågrep mannen. Vitnet klarte å holde mannen under en slags oppsikt, men hadde ikke kontroll på vedkommende, sier operasjonsleder Tor Helge Stavik i Sør-Vest politidistrikt.

– Vi oppfattet den unge mannen som en reell trussel. Han hadde vitterlig med seg både lighter og bensinkanne, og var på vei mot lensmannskontoret, sier han.

Gjorde motstand under pågripelsen

Stavik roser vitnet som klarte å både melde fra til politiet og følge med på den unge mannen.

– Vitnet hadde en viss kjennskap til den unge mannen, og klarte å få ham inn i en bil og kjøre ham litt vekk fra lensmannskontoret. Men da politiet kom til stedet, var han fremdeles i besittelse av bensinkannen og lighteren, og gjorde motstand under pågripelsen, sier operasjonslederen.

Laster kart, vennligst vent...

Ifølge Stavik kan en mulig bakgrunn for hendelsen være at den unge mannen er involvert i en sak som politiet etterforsker, og at brannforsøket var hans måte å kommentere politiets håndtering av saken på.

– Men det er uklart for oss om han ønsket å ramme Klepp lensmannskontor spesielt eller politiet generelt.

Ingen på kontoret

Stavik ønsker ikke å kommentere hva slags type sak det er snakk om, eller om det er mannen som blir etterforsket i saken.

– Jeg kan si at han har en rolle i saken, han er ikke bare et vitne, sier han.

Mannen er pågrepet og satt i arresten. Det var ingen på jobb på lensmannskontoret på Klepp i formiddag.