– Vi glemmer jo litt vekk sjøl at vi ikke er en helt vanlig familie. Vi føler oss ganske ordinære på mange måter.
Det sier Knut Olav Møll, som er en av to fedre i en familie på fem, en såkalt far-far-barn familie.
Les også:
– Vi opplever at folk er veldig åpne og tolerante. De som sier noe er veldig positive til oss, legger den andre faren, Bjørn Høllesli. De to bor sammen på Forsand i Rogaland og har tre barn som er født av en surrogatmor, Karen og tvillingparet Olav og Irene.
– Viktig at ungene ikke blir stigmatiserte
Statistisk sentralbyrå lister opp 25 ulike familieformer. NRK fortalte mandag om kampanjen Uke seks som tilbyr skolene gratis undervisningsopplegg om sex og samliv. Elevene skal lære om de mange forskjellige familieformene.
En tredel av alle grunnskoler her i landet har meldt seg på kampanjen.
Les også:
Les også:
Om lag 1200 barn her i landet bor i en familie der foreldrene er av samme kjønn. En av fire barn tilhører ikke den typiske kjernefamilien, under samme tak med mor og far.
– Vår familie er sånn som vår familie. det er det de har vokst opp med, sier Møll.
– Det er jo viktig at ungene ikke blir stigmatiserte, eller at de føler at det er noe feil. derfor er det viktig at unger har den kunnskapen at det finnes forskjellig typer familier, sånn at alle kan føle seg verdsatt, mener Høllesli.
– Personlighet er viktigere enn kjønn
Selv om det ikke er en mamma i bildet i denne familien, er fedrene sikre på at de tre små får en god oppvekst sammen med pappa og pappa.
– Jeg tror det har lite med kjønn å gjøre. Det er mye mer personlighet. Alle forhold er sin egen kombinasjon, og vi er vår kombinasjon. I forhold til barn så tror jeg at det er mye mer personavhengig enn akkurat det som går på kjønn, mener Møll.