NRK Meny
Normal

Ultimatum i Baasland-saken

Politiet i Oslo reagerer på at nok et planlagt avhør av den bedragerianmeldte Bodhild Baasland måtte utsettes.

Bodhild Baaslands bo
Foto: Thomas Ystrøm / NRK

Nå har politiet krevd en skriftlig erklæring på at Baasland vil møte til avhør i løpet av kort tid.

-Politiet har gjort det som er mulig fra vår side til å få foretatt et avhør av Baasland. Utsettelsene som har funnet sted så langt skyldes forhold på mistenktes side, blant annet sykdom, sier politiadvokat Knut Horn ved økonomiavsnittet i Oslo.

Vil møte

Anne Kroken

Bodhild Baaslands advokat, Anne Kroken.

Foto: Odd Rune Kylingstad / NRK

Bodhild Baaslands advokat, Anne Kroken, sier Baasland ønsker å møte til avhør og forklare seg om de fire bedragerianmeldelsene som er levert politiet det siste halve året.

-Hun har ingen plikt til å forklare seg, men ønsker sterkt å gi en politiforklaring. Vi har i dag gjort en avtale med politiet om at dette avhøret skal finne sted om kort tid, sier Kroken.

Bodhild Baasland skulle møtt til avhør i Stavanger i går i forbindelse med bedragerianmeldelser på totalt 11 millioner kroner. I siste liten ble avhøret avlyst, fordi Baasland var for syk til å møte.

Ny mulighet

-Politiet er ikke avhengig av ytterligere avhør av Bodhild Baasland. Vi vil gi henne en mulighet til, men det må dreie seg om et avhør i nærmeste fremtid. Hvis ikke, vil vi avgjøre saken på bakgrunn av det materialet vi har, sier Horn.

-Hvor mange utsettelser har det nå vært snakk om?

-Det vil jeg ikke gå inn på, men det er snakk om flere, sier Horn.

Bodhild Baasland ble anmeldt for bedrageri i fjor høst. Etter at hun ble slått personlig konkurs ble også bobestyrers rapport oversendt politiet. Etter det er det levert inn ytterligere fire anmeldelser mot Baasland.

Snart ferdig etterforsket

Flere av dem som har anmeldt Bodhild Baasland for bedrageri har allerede vært i avhør. Politiet har også fått tilgang til en omfattende dokumentasjon mellom Baasland og kreditorer i form av mailer og sms’er. Politiet mener nå at saken kan være ferdig etterforsket i løpet av kort tid:

-Vi har mulighet for å avgjøre denne saken påtalemessig i løpet av sommeren eller tidlig høst og er ikke avhengig av nye avhør for at så skal skje, sier Horn.