NRK Meny
Normal

UIS - for blått

- Universitetet i Stavanger er for sterkt bundet opp mot partiet Høyre i Rogaland.

- Jeg er urolig for at det kan bety at det blir vanskeligere å nå frem til den rød-grønne regjeringen med krav om mer penger. Det sier Senterpartileder Bjarne Kvadsheim.

- Jeg må innrømme at jeg synes  at det etterhvert har begynt å bli et problem.  Jeg ser at veldig mange av de folkene som har blitt knyttet til universitetet har en bakgrunn i partiet Høyre, sier Bjarne Kvadsheim (Sp).

Bjarne Kvadsheim
Foto: NRK

  Da tenker Bjarne Kvadsheim bl.a. på nyansatt forskningsdirektør Helge Ole Bergesen, med fortid som Høyres statssekretær i Kunnskapsdepartementet og på Anne Selnes, kommunikasjons- og strategidirektør, som er gift med høyreordfører Leif Sevland i Stavanger.

Avviser høyrevridning

Universitetsdirektør Per Ramvi avviser at dette er tilfelle.

- Jeg kjenner ikke til at det er mange sentrale høyrefolk her, og i hvert fall utøver de ikke på noen måte noe som kan være parti-politisk. Selv har jeg vært medlem i SV i 25 år, sier Ramvi.   

Universitetsdirektør Ramvi mener at kontaktnettet inn mot regjering og Storting er godt, og han avviser problemstillingen med at den forrige regjeringen var lettere å ha med å gjøre enn den nåværende.

- Bondevik-regjeringen fremla ikke noe budsjett som overhode ga noen bevilgning til f.eks. teknologikontoret som vi ønsket oss. Men i år har vi altså fått det, sier Ramvi.   

Bygg med navn på høyrefolk

Men for Kvadsheim viser også det faktum at to sentrale bygg på universitetet er kalt opp etter høyrepolitikere i fylket, at han har et poeng.  Universitetet i Stavanger er for mye et Høyre-prosjekt, sier han.

- Jeg tror nok mange av oss sitter med den følelsen, ja, sier Kvadsheim.  Jeg tror det er smart av et universitet å prøve å sikre bredden - få med folk både fra Senterpartiet, Arbeiderpartiet og SV slik situasjonen er nå.