UiS og HSH har ikke blitt enige

Planene om fusjon mellom høyskolen i nordfylket og universitetet i sør er satt på pause. Ledelsen ved UiS og HSH er nå kalt inn til møte med kunnskapsministeren.

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger og Høgskolen Stord/Haugesund vil slå seg sammen, men er ikke enige om hvordan.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

– Vi er enige om mye, men noen overordnede problemstillinger gjenstår, lyder det fra HSH-rektor Liv Reidun Grimstvedt og UiS-rektor Marit Boyesen i en pressemelding.

Høgskolen Stord/Haugesund og Universitetet i Stavanger melder at de ikke har kommet i mål med forhandlingene om en felles fusjonsplattform innen fristen som var satt.

Regjeringa ønsker sammenslåing

Prosessen starte etter at regjeringa varsla en stor reform på strukturen av høyere utdanning her til lands, med færre institusjoner. UiS vedtok i oktober i fjor at de ville starte drøftinger med HSH, med sikte på å slå de to institusjonene sammen. Og kort tid etter sa Høgskolen Stord/Haugesund også ja til å forhandle med Stavanger.

Men utdanningsinstitusjonene tar nå en pause i forhandlingene. De vil heller ikke kommentere saken videre, bortsett fra å fortelle at de er kalt inn til møte med kunnskapsministeren.

– Nå vil vi møte kunnskapsministeren sammen. Deretter skal vi orientere våre respektive styrer i styremøter 4. juni på HSH og ved UiS 11. juni, står det i pressemeldingen fra rektorene.

Høgskolen Stord/Haugesund

Høgskolen Stord/Haugesund har sagt ja til å slå seg sammen med UiS, men de er ikke enige om detaljplanene.

Foto: Thomas Halleland / NRK