NRK Meny
Normal

UiS bekrefter klage fra student

Universitetet i Stavanger har mottatt en klage fra en kvinnelig student angående professor Nils Rune Langeland.

Universitetet i Stavanger

Nyhetsavisen Khrono skriver at UiS har mottatt klage på en av sine ansatte.

Foto: Rolv Christian Topdahl / NRK

Det skriver Khrono.

Debatten om seksuell trakassering i akademia har skapt mange reaksjoner, etter at det ble kjent at professoren ved Universitetet i Stavanger (UiS) har sendt upassende meldinger til kvinnelige studenter.

På lørdag sendte Langeland en SMS til NRK der han beklager meldingene:

«Eg beklager uten atterhald meldinane. Dei var klart upassande.»

I samme SMS understreket professoren at ingen av meldingene ble sendt til egne studenter:

«Eg vil understreke at ingen av meldingane blei sendt til eigne studentar. Eg tek det fulle ansvar for det eg har gjort.»

Ifølge Khrono hadde imidlertid instituttlederen på professorens institutt allerede mottatt en klage fra en av hans studenter. Denne klagen er bekreftet mottatt på Universitetet den 4. juli.

– Ikke like grove

Til Khrono bekrefter studenten, som ønsker å være anonym, at hun har vært student av professoren denne våren og at hun har mottatt meldinger.

–– Det var ikke i løpet av semesteret det skjedde, men første hendelse var samme dag som vi hadde eksamen i hans fag. Studieåret var jo likevel ikke omme i forhold til andre eksamener, og han var den med størst andel forelesninger i faget, sier hun til nyhetsavisen.

I klagen som Khrono har fått tilgang på står det blant annet at:

«Meldingene jeg mottok er ikke like grove som jeg ser andre har fått, men uansett svært upassende, og de opplevdes ubehagelige.»

Bekrefter klage

Odd Magne Bakke, instituttleder ved Langelands institutt på UiS, skriver i en e-post til Khrono at de har mottatt klage «på en av sine ansatte» og at den vil behandles så snart som mulig.

I en SMS til samme avis skriver Langeland at det eneste han ønsker å bli sitert på i forbindelse med akkurat denne saken er:

«Eg kan vanskeleg kommentere ei sak eg ikkje kjenner. Eg veit verken kven det er eller kva det dreier seg om.»