NRK Meny
Normal

– Kjekt å vise at vi kan stå opp i tøffe tider

Etter en forferdelig sesongstart for Haugesund, imponerte laget mot regjerende seriemester Molde. FKH kjempet seg til 0–0 og ett poeng.

Moldes Mattias Mostrøm (bak) og Haugesunds Dusan Cvetinovic og Haugesunds keeper Per Kristian Worre

Moldes Mattias Moström (bak) og Haugesunds Dusan Cvetinovic og Haugesunds keeper Per Kristian Worre.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

– Vi er jo litt på defensiven i første omgang. Jeg synes Molde er gode. De spiller god fotball og har gode spillere over hele linjen og et godt kollektiv. Vi klarer å kare det inn igjen mot slutten av første omgang og går til pause med et greit utgangspunkt.

FKH-trener Jostein Grindhaug var fornøyd etter kampen mot Molde. Han mener at laget kom skikkelig inn i kampen i den andre omgangen. Han synes kampen var en oppreisning etter to dårlige kamper.

Jostein Grindhaug

FKH-trener Jostein Grindhaug synes kampen mot Molde var en oppreisning etter to dårlige kamper.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Det er kjekt å vise overfor publikum at vi kan stå opp vi og når det er tøffe tider. Enkelte av spillerne får vist seg fram på en voldsomt positiv måte, synes jeg, sier Grindhaug.

Poeng var det viktigste

Ett poeng etter 1–1 borte mot Stabæk var poengfangsten for Haugesund fram til denne runden. Et ydmykende 0-6-tap hjemme mot Rosenborg for to uker siden og 0–2 i Oslo mot Vålerenga forrige runde, der det offensivt spillet nærmest var fraværende, fikk varsellampene til å blinke for Haugesund-trener Jostein Grindhaug.

Mot Molde var det tilbake til det enkle for Haugesund. Det var tydelig at poeng var det aller viktigste mot romsdalingene som sto med to strake seirer. Molde-trener Tor Ole Skulleruds mannskap hadde flere muligheter i første omgang, men dårlige avslutninger og oppofrende forsvarsspill sørget for at det sto 0–0 til pause.

 Moldes Etzaz Hussain (t.v.) og Haugesunds Michael Haukås i eliteseriekampen i fotball mellom FK Hau

Moldes Etzaz Hussain (t.v.) og Haugesunds Michael Haukås i eliteseriekampen i fotball mellom FK Haugesund.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

I annen omgang jevnet deg seg ut. FKH-spillerne ble et hakk mer aggressive og jobbet hardt for å stjele alle poengene. Molde virket stresset. Mot slutten av oppgjøret opparbeidet vertene seg et ordentlig press på gjestene, men kom aldri til de store sjansene.

– Fortjente tre poeng

Molde-trener Tor Ole Skullerud var ikke fornøyd med uttellingen etter kampen mot FK Haugesund. Han synes laget spilte kjempegodt før pause.

Tor Ole Skullerud

Molde-trener Tor Ole Skullerud var ikke fornøyd med uttellingen etter kampen mot FK Haugesund.

Foto: Roar Strøm / NRK

– Slik som kampen ble, og i forhold til prestasjonen vår, så synes jeg vi hadde fortjent alle tre poengene, men andreomgangen ble jevn. Der svingte det, og da var Haugesund mye mer med i kampen, men vi burde ha scoret før pause, synes jeg, sier han.

Skullerud mener det er naturlig at haugesunderne slapp mer til etter pause.

– Haugesund fikk litt mer kjenning på det i slutten av første, og kom ut med mer trøkk, og vi spilte ikke en like god andreomgang som vi gjorde i første omgang. Sånn er fotball ofte, sier Molde-treneren.