NRK Meny
Normal

- Jeg blir både sur og irritert

Tyven stakk av med lensmannens jakke.

En mann ble klokken halv tre natt til fredag sett da han tok beina fatt og sprang av gårde etter et innbrudd på kontoret til lensmannen i Hå. Han hadde tatt jakken til lensmann Oddgeir Tengesdal.

VIDEO: Lensmann Oddgeir Tengesdal likte ikke at noen hadde tatt jakken hans.

En mann ble klokken halv tre natt til fredag sett da han tok beina fatt og sprang av gårde etter et innbrudd på kontoret til lensmannen i Hå.

Vitner skal ha sett at han bar på noe under armen.

Da politiet kom fram til lensmannskontoret på Varhaug, oppdaget de at det patruljen kaller «uniformseffekter» var forsvunnet etter innbruddet. For å komme inn, hadde tyven knust et vindu på lensmannskontoret.

– Guttestreker

Uniformseffektene viser å være lensmannens jakke og forskjellige andre plagg og utstyr som hang lett synlig på en stumtjener på kontoret. Dette liker lensmann Oddvar Tengesdal dårlig.

– Jeg ble vel både sur og irritert. Dette ser jeg på som mer eller mindre guttestreker, tror jeg. det er vel en eller annen som skal tøffe seg og vise at han gjøre noe i natten mulm og mørke, sier lensmannen til NRK.

Tengesdal vet ikke om tyven visste at det var lensmannen egen uniform han stakk av med.

– Det er jo ikke all verden største kontor. Hvis man skulle ønske å ramme lensmannen på en eller annen måte, så var det gjerne ikke så vanskelig å finne ut, sier han.