NRK Meny
Normal

Tyrkia-mareritt kan ta slutt i dag

I dag blir det avgjort om Stavanger-familien Flo får reise hjem fra Tyrkia med fostersønnene.

Det som skulle være en ukes ferie, er blitt til et to måneders rettsmareritt for Flo-familien. Til nå har tyrkisk familierett nektet foreldrene å ta med seg de to fostersønnene på 10 og 12 år hjem igjen til Stavanger.

 

Forsøkt kidnappet

Under ferien i Tyrkia, ble nemlig familien oppsøkt av guttenes biologiske foreldre, som krevde å få foreldreretten tilbake. Faren fra Tyrkia og moren fra Iran forsøkte først å bortføre guttene i mai, noe de ikke lyktes med.

I stedet bragte de saken inn for en tyrkisk familiedomstol. Og siden det viste seg at guttene hadde tyrkisk statsborgerskap - i tillegg til det norske, nektet familieretten guttene å forlate landet.

Dermed har ferien på en uke blitt til et to måneders tyrkisk mareritt for Stavanger-familien.

Rettsmøte i dag

Men familien Flo håper at et nytt rettsmøte i dag skal gjøre om på den beslutningen. Men Carsten Flo tar ingenting for gitt.

- Det verste som kan skje nå, er at vi må være her til 26. september, sier han.

Da skal saken om foreldreretten eventuelt opp for domstolen.

Familien Flos advokat, Nils Geir Vestvik, håper på medhold for sitt syn i rettsmøtet i dag:

- Vi forventer at retten tar stilling til spørsmålet om dette er en sak som skal og kan behandles av tyrkiske domstoler, noe vi mener at den ikke kan, sier Vestvik.

 

- Guttene vil til Norge

Carsten Flo kan ikke gjøre annet enn å håpe:

- Dommeren har tidligere sagt at han vil gjøre det som er best for guttene, og det er ingen tvil om hva de vil. De vil hjem til Norge så fort som mulig, sier Flo.

Den norske advokaten til de biologiske foreldrene har reist hjem fra Tyrkia fordi de ikke lenger fikk fri rettshjelp, og vil ikke kommentere saken.