TV 2: Hangeland kan bli ny Viking-direktør

Etter ti år i utlandet kan Brede Hangeland la seg friste hjem til en direktørstol i Viking, melder TV 2 Sporten.

Brede Hangeland

Brede Hangeland (33) kan kapre en av de ledige direktørstillingene i Viking.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Tidligere Vidar- og Viking-spiller Brede Hangeland har, etter 30. juni ikke lenger kontrakt med Premier League-klubben Crystal Palace. Han forlot Viking for ti år siden for å spille i FC København, Fulham og Palace.

Ifølge TV 2 Sporten skal Brede Hangeland være aktuell som ny Viking-leder dersom han bestemmer seg for å flytte hjem igjen til Stavanger.

Det er ikke avklart om han fortsetter i Premier League. Aftenbladet skrev i går at Hangeland håper han får fortsette i London-klubben.

– Har ikke bestemt seg

Dersom han ikke får det kan Viking friste med ledige stillinger som både administrerende direktør, sportsdirektør, utviklingssjef og kommersiell direktør.

Brede Hangelands rådgiver, Jon Mørland, sier til TV 2 Sporten at Hangeland foreløpig ikke har bestemt seg for hva han skal de neste årene.

– Jeg ønsker ikke å kommentere noe rundt det. Jeg tror bare vi får avvente til ting er endelig avklart. Mer enn det kan jeg ikke si nå, sier Mørland til TV 2, og understreker at det aktuelt for Hangeland å fortsette fotballkarrieren i utlandet.