NRK Meny
Normal

Turistforeningen vil bygge hytte på Kjerag

Hittil i år har det vært en økning på 40 prosent flere turister til Kjerag. En betjent hytte skal styrke sikkerheten for turister i det krevende terrenget i Lysefjorden.

kjerag

Hittil i år har det vært en økning på 40 prosent flere turister til Kjerag. Nå vil turistforeningen bygge hytte i området.

Foto: Joar Guttormsen

– Vi har en turløype rundt Lysefjorden. For å få etappene til å gå opp, mangler det et ledd. Det er en for lang tur om du skal gå fra Flørli til Lysebotn. Du kan i dag gå til Langevatn, men det blir veldig langt.

Preben Falck

Preben Falck, som er leder for Stavanger turistforening, mener at en bemannet hytte vil styrke sikkerheten i Kjerag-området.

Foto: Kirsti Wilhelmsen / NRK

Hensynet til sammenhengende turløype er en av flere årsaker til at det nå arbeides med planer for en turisthytte på Kjeragplatået. Det sier Preben Falck som er leder for Stavanger turistforening.

Enorm interesse

En annen årsak er den enorme interessen det nå er for å besøke Kjerag.

Les også: Enorm vekst i besøkstala til Kjerag

Les også: – Det finnes andre muligheter enn Preikestolen

– Da tenker vi at det bør være noen der. Med så mye folk så høyt til fjells i så krevende terreng, så er det viktig for sikkerhet og andre ting at det er et sted å komme under tak, at det er noen å ha på plassen. Da trenger vi en hytte som kan være betjent i sesongen, mener Falck.

Kø ved Kjerag

I sommer har det vært tilløp til køer og parkeringsproblemer fordi så mange vil besøke Kjerag.

Foto: Henrik Lilleheim

Stavanger turistforening har store ambisjoner i Kjerag-området.

– Vi får se hvordan det går med penger og andre ting, men hvis vi får det til, tenker vi en stor, betjent hytte, med spektakulær beliggenhet, stilig arkitektur og hundre sengeplasser. Så vi tenker litt stort her, sier Falck.

Jakter sponsorer

Lederen for Stavanger turistforening vet ennå ikke når en slik hytte kan være på plass i det populære turområdet.

Les også: – Vi blir tatt som en selvfølge

Les også: Vil bygge spektakulært hotell for Kjerag-vandrere og basehoppere

– Vi har hatt en dialog med vernemyndighetene. dette ligger i et verneområde, og først måtte vi få avklart det. Det tror vi kan bra. Nå er vi på jakt etter sponsorer som kan være med å få realisert dette, sier Falck.