NRK Meny
Normal

Disse folkene har sikret en trygg påske i fjellet

Rovernes beredskapsgruppe har kun registrert 16 skader i skitrekk og skiløyper denne ferien.

Redningsmannskapene på Ådneram

FRIVILLIGE: Frivillige fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Norske redningshunder og Rover-speiderne har vært stasjonert i Sirdal i påsken.

Foto: Rovernes beredskapsgruppe

– Påsken har vært helt fantastisk. Det har vært mer enn nok snø, i hvert fall over 600 meter, og perfekte forhold. De som gikk på langrenn har hatt enorme opplevelser, sier Ivar Anton Nøttestad i Rovernes beredskapsgruppe.

Sirdal står for så mange som halvparten av Norsk Folkehjelps 40 oppdrag denne påsken. Årsaken er at kommunen får hele 30.000 ekstra innbyggere i påsken.

– Noen har vært uheldige med skikkelige gnagsår langt inn på fjellet, noen har fått små kutt, og noen har fått vondt i armer og ben. Men stort sett har det bare vært snakk om småskader. Det har ikke vært noen store alvorlige ulykker i vårt område, sier Nøttestad.

Færre skader enn "normalt"

Han har registrert 16 skader der halvparten er relatert til skitrekk og halvparten i terrenget.

– Det er mindre enn normalt. Hvis en ser sesongen totalt har det vært lite skader. Det kommer av at folk har vært lite ute i fjellet og lite i aktivitet denne vinteren. Det er jo synd, men sånn er det, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Rovernes beredskapsgruppe, Rogaland i Ådneram

KOSTE SEG: Rovernes beredskapsgruppe forteller at de koste seg i Sirdal i påskeferien.

Foto: Rovernes beredskapsgruppe

Frivillige fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Norske redningshunder og Rover-speiderne har vært stasjonert i Sirdal i påsken.

– Vi holder til på flere hytter. Dagene går til trening, vi nyter solen, spiser sjokolade og hjelper til dersom redningstjenesten trenger det. Det har vært mellom 30 og 50 personer fra de forskjellige organisasjonene i Sirdal hele påsken, sier Nøttestad.

Fornøyd med påsken

– Ingen alvorlige skader og mye sol gjør at vi er fornøyde med denne påsken. Vi har hatt det utrolig kjekt, sier roveren.

I går startet Rover-speiderne noe som kan bli en ny påsketradisjon blant hjelpekorpsene som tilbringer påsken i Sirdal.

– De som har hatt beredskap i Sirdal i påsken samlet seg til middag på stasjonen vår; Frikvarteret. Det ble en knallsuksess med god mat og godt oppmøte. Det er alltid kjekt å snakke med de du har samarbeidet med på redningsoppdrag under litt roligere forhold, sier Nøttestad.