NRK Meny
Normal

Truet med å skade Petter Stordalen

«Jeg er svært komfortabel med å skade familie, barn og deg», skrev den 22 år gamle mannen i en e-post til hotellkongen Petter Stordalen. Nå må han i fengsel.

Petter Stordalen

22-åringen mente Petter Stordalen betaler for lite i skatt, og truet med å skade ham. Hotellkongen selv sier han sjelden får slike trusler.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

– Heldigvis får jeg sjelden slike trusler. Dette er rett og slett en trist sak, men jeg har full tiltro til politiets og rettsvesenets evne til å håndtere slike saker, skriver Petter Stordalen i en e-post til NRK.

Det var 29. april for ett år siden at Sandnes-mannen (22) skrev den truende e-posten til hotellkonge Petter Stordalen.

Skatt gjorde ham sint

Grunnen var skatt. 22-åringen skal ha fått en tekstmelding av en kamerat den aktuelle dagen, hvor det sto at Petter Stordalen ikke betalte skatt til tross for stor inntekt og formue.

Dette fikk Sandnes-mannen til å se rødt. 22-åringen hadde en dårlig dag, og «ønsket å gjøre Stordalens dag like dårlig», står det i dommen.

Han satte seg derfor ned og skrev en e-post, som han avsluttet på følgende måte:

«Og ikke tenk på å la være å betale skatten for i år. Jeg er svært komfortabel med å skade familie, barn og deg. Dette er den eneste advarselen du får».

E-posten ble mottatt av Stordalens personlige assistent. Stordalen anmeldte deretter trusselen til politiet.

La seg flat

I rettssaken i Jæren tingrett tilsto 22-åringen å ha skrevet e-posten, og dermed truet Stordalen og hans familie.

8. juni ble han dermed dømt for brudd på straffelovens § 227 – «for i ord eller handling å ha truet med en straffbar handling som kan medføre høyere straff enn 6 måneders fengsel».

– Han innså at dette var veldig dumt gjort, og skjønte hvilken virkning den type uttalelser har, selv om det kommer på e-post. Han legger seg helt flat, og aksepterer at dette er noe han skal straffes for, sier 22-åringens advokat, Tor Inge Borgersen til NRK.

Også dømt for vold

22-åringen ble samtidig dømt for en stygg voldsepisode som fant sted rett over midnatt nyttårsaften i Sandnes. Der slo han uten foranledning en bekjent flere ganger i ansiktet med knyttet neve. Han sparket også offeret i ansiktet med kneet. Offeret ble påført to brudd i kjeven, og måtte opereres. Han ble også sykemeldt i tre uker på grunn av skadene.

22-åringen ble dømt til ubetinget fengsel i åtte måneder for truslene mot Stordalen og volden mot den bekjente. Han må også betale 50.000 kroner i oppreisning til voldsofferet.

– Jeg antar at min klient vil godta dommen og ikke anke, sier advokat Borgersen.