Tror Toska sitter på pengene

Aktoratet er overbevist om at David Toska kontrollerer de omlag 50 millioner kronene som fortsatt mangler etter Nokas-ranet.

David Toska
Foto: Frode Merkesvik / NRK

Nokas-ranets hovedmann har både i tingretten og lagmannsretten understreket at han ikke aner hvor de savnede Nokas-millionene befinner seg.

Den forklaringen fester ikke aktoratet lit til.

- Toskas nettverk har pengene

- Vi mener David Toskas nettverk kontrollerer den store delen av ransutbyttet som ikke er kommet til rette, sa aktor Tor Christian Carlsen under prosedyren i formiddag.

David Toska har forklart at han et par uker etter ranet fikk utbyttet fraktet fra Stavanger til Østlandet. Her skal han ha sittet i flere dager og telt ranspenger før han startet utdelingen til de andre medlemmene av ranslaget.

Noen av de tiltalte har innrømmet at de mottok penger fra Toska, men bare en liten del av totalutbyttet på 57 millioner kroner ble delt ut på denne måten.

Toska har forklart at han brukte en god del under den ett år lange flukten fra politiet, men at mesteparten av pengene bare har forsvunnet ut på andre kriminelle hender uten at han selv vet hvor millionene har havnet.

Betydning for forvaringen

Det tror ikke aktoratet:

- Vi tror ikke at 57 millioner kroner bare har forduftet fra planetens overflate, sa aktor Tor Christian Carlsen i sin prosedyre.

For aktoratet har de manglende pengene blant annet betydning for spørsmålet om David Toska bør dømmes til forvaring. Aktoratet mener at Toskas manglende vilje til å lede dem til ransutbyttet viser at Nokas-hovedmannen ikke har til hensikt å legge sitt kriminelle liv bak seg - slik han selv påstår.