Tror ikke på sponsoravtale for Rung

Medaljer, TV-dekning og fulle tribuner under Paralympics til tross: Næringslivet kommer ikke til å stå kø for å sponse svømmehelten Sarah Louise Rung, mener Jacob Lund.

Sarah Louise Rung

22 år gamle Sarah Louise Ring fra Stavanger tok med to gull og to sølv hjem halvparten av Norges medaljefangst i Paralympics i London i år. Her har hun akkurat svømt inn til gull på 50 meter butterfly.

Foto: Lefteris Pitarakis / Ap

Mandag kom Sarah Louise Rung hjem til Stavanger med to gull- og to sølvmedaljer fra Paralympics i London.

Sarah Louise Rung

Rung da hun svømte inn til sølv på 100 meter bryst sist tirsdag.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Massiv TV-dekning og fulle tribuner under mesterskapet er imidlertid ikke nok til at norske bedrifter kommer til å kaste seg inn i noen kamp om å få sponse Paralympics-yndlingen, mener Jacob Lund.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Det var norske flagg og stor jubel då Sarah Louise Rung trilla inn i ankomsthallen på Stavanger lufthamn Sola i dag. – Det er stort for Stavanger å få ho heim, seier varaordførar Bjørg Tysdal Moe.

VIDEO: Det var norske flagg og stor jubel da Sarah Louise Rung trillet inn i ankomsthallen på Stavanger lufthavn, Sola i går.

Interessen for å sponse handikapidrett er minimal, sier den tidligere sponsorsjefen i DnB.

– Individuelt tror jeg det er begrenset. Jeg tror ikke sjansen henne til å få en personlig avtale er særlig stor, sier han.

Tok halvparten av de norske medaljene

22-åringen sto alene for halvparten av den norske medaljefangsten i mesterskapet, men det hjelper ikke, sier Lund.

– For det første er ikke handikapidrett så veldig utbredt i Norge, påpeker han.

Ifølge Lund er de store norske bedriftene mest interesserte i å sponse langrenn, skiskyting, friidrett og fotball. Posisjonen som handikapsponsor er imidlertid ledig, og det gjør at fremtidsutsiktene ikke er de verste.

Sponsorsjef Jacob Lund

Jacob Lund.

Foto: Greve, Jan / SCANPIX
Thor Christian Haugland

Thor Christian Haugland.

Foto: Erik Waage / NRK

Bedre om en ser lenger frem

– Den posisjonen er ikke tatt. For å være helt ærlig tror jeg at Handikapforbundet er et forbund som kommer til å vokse. Dette knyttes det gode og positive assosiasjoner til, fastslår han.

SpareBank1 SR-Bank tildelte Sarah Louise Rung sitt største stipend gjennom den såkalte G9Alt-ordningen i fjor.

Kommunikasjonsdirektør Thor Christian Haugaland kan imidlertid ikke love noe fremover.

Sponsing for bredden, stipend til individualistene

– Når det gjelder ren sponsing, er det stort sett lag og foreninger som treffer bredden. For oss handler det om å eksponere merkevaren, sier han, men presiserer:

– Jeg er kjempebegeistret, spesielt sett i lys av at vi har vært med på å støtte Sarah Louise to ganger økonomisk. Vi tror at det er viktigere å treffe bredden, flere unge, gjennom lagidrett, og så rendyrker vi individualistene gjennom G9Alt, sier kommunikasjonsdirektøren.