NRK Meny
Normal

Oppgitt over nytt ONS-arrangement

Det er ikke plass for både nye ONS Norway og den allerede etablerte OTD-messen for leverandører, det mener arrangøren bak OTD.

Helge Keilen

Helge Keilen i Offshore Media Group har troen på norske leverandører, men at de trenger enda en messe å vise seg frem på det er han ikke enig i.

Foto: Inger Johanne Stenberg / NRK

Arrangør av den norske leverandørmessen Offshore Technology Days (OTD) har tatt turen innom en bergensk stand under årets ONS.

Til nå har Gunnar Heggernes i bergensselskapet InControl, prioritert både ONS og OTD, men når ONS nå prøver å kapre enda større markedsandel må han velge.

– Hvem er det som har råd til begge? Vi kommer til å prioritere OTD, sier Heggernes.

For Helge Keilen som arrangerer OTD-messen var nyheten om at ONS nå også vil ha en egen norsk messe de årene de ikke har hatt arrangement overraskende.

– Vi har holdt på i 14 år med OTD, og vi ble ganske overrasket over at ONS nå også skal arrangere noe lignende de årene de vanligvis ikke har holdt arrangement, sier Keilen.

Han legger til at han ikke tror det er marked for en norsk leverandørmesse i august og en i oktober.

Les også: Vil ikke bruke olja for å redde annen industri

Vil ta opp kampen

Leif Johan Sevland

Leif Johan Sevland tror det er plass til både ONS Norway og OTD-messen.

Foto: Anders Fehn / NRK

Oljemessene blir for de fleste brukt som arena for knytting av kontakter og presentasjoner av produkter og ideer. Det brukes enorme pengesummer på de mange store og små standplassene, og at det nå skal være to plasser å vise seg frem neste høst vekker bekymring hos flere.

Men ONS-generalen, Leif Johan Sevland, tror det er plass for begge.

– Det er ikke snakk om noe konkurranse her, vi åpner opp for at de små aktørene som ikke får plass kan få stille ut på ONS Norway i stedet, sier han.

– Det er klart det er konkurranse, men den kampen er vi klare for å ta, svarer Keilen kontant.

Vanligvis har OTD-messen blitt arrangert i Bergen, men i fjor flyttet de til Stavanger. Med stor suksess. Nå vil de bytte på å ha arrangementet i de to vestlandsbyene, neste høst i Bergen.

Les også: DnB om oljebransjen: – Er bare å kjøre på

Ikke råd til to messer

Men bekymringen om de små selskapene har tid og penger til å være med på to messer på samme høst, den er til stede hos Keilen.

– Jeg tror jo ikke at folk tar seg råd til å være med på to slike arrangementer, i tillegg konkurrerer nå ONS Norway med en tilsvarende messe som er i Aberdeen de årene den internasjonale ONS ikke er.

Les også: Denne messa sprenger all hotellkapasitet i Stavanger

Sevland på sin side mener det ikke er noen stor konkurranse med Aberdeen heller siden den nye messen skal være til og for norsk sokkel.

Men for messearrangørene i Offshore Media Group er det helt klart at Sevlands store nyhet ikke var av den gode varianten.