Hopp til innhold

Trøbbel for Randaberg

Spillerne frykter at de ikke får lønn.

Bjarte Lunde Aarsheim og Øyvind Svenning på Randabergtrening

Randabergspillerne er bekymret for lønnsutbetalingene.

Foto: Bjørn Olav Skjæveland/NRK

Randabergspillerne er redde for at de ikke får lønn etter at Acta-gründer Fred Ingebrigtsen ble siktet for innsidehandel og organisert kriminalitet i går.

Ingebrigtsen har vært sentral i klubben sin satsing og bidratt økonomisk. I går var spillerne samlet til informasjonsmøte, og de er urolige sier leder Eirik Henningsen:

- Spillerne er bekymret

- Spillerne er naturlig nok bekymret for hvilke konsekvenser dette vil få for den satsingen som klubben står midt oppe i, sier Henningsen.
Fred Ingebrigtsen er den klart største sponsoren til 2.divisjonsklubben. Ifølge lederen for fotballgruppen i Randaberg har klubben et budsjett på 20 milioner kroner, Ingebrigtsen står for halvparten av dette. Før denne sesongen hentet Randaberg flere profilerte spillere, og klubbens storsatsing er helt avhengig av Actagründeren, sier Henningsen.

- Avhengig av Ingebrigtsen

-Det er åpenbart at klubben er avhengig av tilførsel av midler fra Fred Ingebrigtsen for å fortsette satsingen på det nivået vi har i dag, alternativt at det kommer andre sponsorer til, sier Henningsen.

På spørsmål om klubben kan garantere at spillerne få lønn framover, svarer Henningsen slik:
- I hvert fall vil vi gjøre alt vi kan for å få dette til. Nå har det jo ikke vært mulig å få dialog med de personene som det er nødvendig å ha en dialog med for å få de nødvendige avklaringer. Det er imidlertid styret og ledelsens uttalte vilje å få dette til.